Прес-релізи

Шахісти згадують визволення Чернігівщини

14 вересня 2013 року в Чернігові в позашкільному навчальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа» фізкультурно-спортивного товариства «Україна» було проведено шаховий турнір, присвячений 70-річчю визволення Чернігівщини від гітлерівських загарбників. Цей турнір було проведено під патронатом Чернігівської обласної організації, обласної федерації шахів, а також місцевої філії Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

В турнірі взяли участь найсильніші шахісти обласного центру, серед яких були декілька провідників та членів мормонської філії - Кирило Вікторович Соломеін (президент Чернігівської філії), Віктор Михайлович Левченко (президент кворуму старійшин) та його дружина Валентина. Переможцем став майстер спорту Ілля Гук, хоча не менш гідно боролися за перемогу кандидати в майстри спорту Олег Юрасов і Михайло Шека, які також стали призерами. Завдяки сприянню Церкви мормонів усього на турнірі було розіграно шістнадцять призів.

Оскільки турнір було присвячено визволенню Чернігівщини від фашистів під час Другої світової війни, не обійшлося без згадок про ті часи. Місцева газета «Чернігівщина» (від 26 вересня 2013) розповіла, як 82-річний призер турніру Михайло Шека "згадував, як підлітком пережив страшне бомбардування Чернігова німецькою авіацією, більше десяти кілометрів тікав з охопленого вогнем міста з малолітніми двома сестричками – одна взагалі була немовлям». Ця сімейна історія нікого не залишила байдужими.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.