Тема

Єпископ

Єпископ—це провідник місцевої громади (відомої як приход), який має обов’язки, схожі на обов’язки пастора, священика чи рабина. У Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів ця посада не оплачується.

Кожному єпископу допомагають два радники. Разом вони як єпископат слідкують за духовними і соціальними потребами членів свого приходу. Єпископ допомагає кожному члену своєї громади в його чи її стараннях наслідувати Ісуса Христа. Крім допомоги в духовних питаннях, єпископ також допомагає членам приходу, які переживають труднощі, фінансово або в інші способи, щоб вони стали самозабезпеченими через надання допомоги за програмою благополуччя. Єпископ також наглядає за виконанням практичних справ, таких як ведення записів, подання звітів, використання фінансів, а також відповідає за будинок зборів, де зустрічаються члени цього приходу.

Як правило, єпископи служать приблизно п’ять років. Єпископи звітують президентам колів; ці місцеві провідники мають велику місцеву автономію, щоб приймати рішення стосовно членів їхніх приходів і колів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.