Тема

Жінки у Церкві

Жінки відіграють визначну роль у роботі Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Хоча жінок не висвячують у священство в Церкві (і тому вони не виконують обряди, такі, як благословення символів причастя або хрищення), вони обіймають високі керівні посади, а також служать місіонерами і вчителями, регулярно проповідують з кафедри і моляться від імені всієї громади під час богослужінь.

Церква з особливою повагою ставиться до материнства і виховання дітей. Багато мормонських жінок, які роблять це своїм найпершим пріоритетом, в подальшому житті також досягають значного успіху в бізнесі, освіті, медицині та інших справах.

Товариство допомоги

Основною церковною організацією для жінок є Товариство допомоги, засноване у 1842 році. Сьогодні чисельність цієї організації складає понад 5,5 мільйона жінок віком старше 18 років з більш як 170 країн.

Щонеділі Товариство допомоги проводить одногодинні збори для жінок, які є частиною звичайного недільного богослужіння. На цих зборах проводиться релігійне навчання і даються настанови, які допомагають жінкам навчати євангелії Ісуса Христа власну сім’ю у своїй домівці.

Члени Товариства допомоги також допомагають нужденним, надаючи їжу, одяг та інші речі першої потреби. Крім того, жінки беруть участь у програмі грамотності, допомагаючи іншим навчитися читати й писати.

Товариство допомоги має унікальну програму, що називається “візитне вчителювання” і являє собою жіночу мережу взаємної підтримки в Церкві. Кожній жінці призначають двох інших жінок, які щомісяця відвідують її вдома, приносять релігійне послання і, при потребі, пропонують допомогу.

Окрім недільних зборів, жінки мають інші нагоди для спільного проведення часу разом. Вони відвідують уроки, де навчаються вихованню дітей, опановують навички домогосподарства, беруть участь у роботі книжкових клубів, у проектах служіння та інших соціальних заходах.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.