Тема

Стилістичний путівник: назва Церкви

Офіційною назвою Церкви є Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Повна назва була дана Джозефу Сміту через одкровення від Бога у 1838 році.

  • У першому посиланні на назву Церкви перевага надається повній назві: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

  • Якщо потрібна скорочена назва, то заохочується вживання таких термінів, як "Церква" або "Церква Ісуса Христа". Також заохочується і вважається правильним писати "відновлена Церква Ісуса Христа".

  • Термін "мормонська Церква", який протягом тривалого часу публічно застосовували для назви Церкви як прізвисько, не є ухваленою назвою, і Церква відмовляється від його використання. Тому, будь ласка, уникайте використання скорочення "СОД" або прізвиська "мормон", коли використовуєте їх для назви Церкви, наприклад: "Мормонська Церква", "Церква СОД" або "Церква Святих Останніх Днів".

  • Коли мова йде про членів Церкви, то треба надавати перевагу таким термінам: "член Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів", "святі останніх днів". Ми просимо не використовувати термін "мормони".

  • Термін "мормон" належить використовувати в якості власного імені, наприклад, Книга Мормона, або в якості прикметника у такій історичній назві, як "Мормонський шлях".

  • Термін "мормонізм" є неправильним і не повинен використовуватися. Коли мова йде про поєднання унікальної доктрини, культури і стилю життя Церкви Ісуса Христа Святих останніх Днів, термін "відновлена євангелія Ісуса Христа" є правильним, і йому треба надавати перевагу.

  • Коли мова йде про людей або організації, які практикують полігамію, треба починати з того, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів не пов’язана з полігамними групами.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.