Тема

Сучасні пророки й одкровення, що продовжують приходити

  • Наявність сучасних апостолів і пророків є відмінною рисою Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Члени Церкви вважають вищих провідників Церкви—Джозефа Сміта, Бригама Янга і Президентів Церкви, які були після них, пророками Бога, такими ж, якими були Авраам, Мойсей, Ісая та апостоли у часи Ісуса Христа. Томас С. Монсон—теперішній Президент і пророк Церкви.
  • Члени Церкви вірять, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є відновленням Церкви, яку спочатку встановив Ісус Христос під час Свого земного життя. Частиною цього відновлення є наявність живих пророків і апостолів.
  • Через сучасних пророків продовжують приходити одкровення та додаткові Писання. Джозеф Сміт, можливо, найбільш відомий завдяки тому, що переклав Книгу Мормона: Ще одне свідчення про Ісуса Христа і заклав основи Церкви у ХІХ-му столітті. Відтоді наступні Президенти Церкви зробили свій визначний внесок.
  • Віра в те, що Церкву ведуть пророки й апостоли, не означає, що члени Церкви сліпо йдуть за своїми провідниками. Хоч пророк Бога й отримує одкровення та натхнення, щоб направляти всю Церкву, але одкровення приходить на всі рівні, у т.ч. до провідників громади і до окремо взятих сімей і членів Церкви. Дійсно, від окремо взятих членів Церкви очікується, що вони будуть прагнути такого божественного спрямування, щоб воно допомагало їм в їхньому особистому житті, у виконанні їхніх обов’язків у Церкві і навіть у мирських справах, у т.ч. в їхній роботі. Також від членів Церкви очікується, що вони з молитвою будуть прагнути свого власного “свідчення”, тобто переконання, стосовно принципів, яких їх навчають їхні провідники.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.