Тема

Молодь у Церкві

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів запроваджує всебічну програму для молоді через свої організації—Товариство молодих чоловіків і Товариство молодих жінок. Молодь віком від 12 до 17 років збирається у класах в неділю для релігійного навчання і кілька разів на місяць для культурно-розважальних заходів, таких як проекти служіння, спортивні ігри, перебування в таборі і танці. Молодим чоловікам і жінкам також даються можливості бути провідниками у своїй організації, де вони набувають навичок провідництва, наприклад, ставити цілі, планувати групові заходи і вирішувати проблеми.

Товариство молодих чоловіків

Гідні юнаки висвячуються на дияконів в Аароновому священстві у віці 12 років. Потім, у віці 14 років, вони отримують чин учителя, а в 16—чин священика. Один з основних обов’язків провідників програми Товариства молодих чоловіків—підготувати молодих чоловіків до виконання обов’язків у священстві та набуття ними свідчення про Ісуса Христа та Його євангелію.

Серед обов’язків молодих чоловіків, які мають чин у священстві, є підготування і рознесення причастя членам Церкви під час недільного богослужіння, відвідування і навчання членів Церкви у них вдома і збирання пожертвувань для бідних.

Організація Товариство молодих чоловіків також готує юнаків до виконання майбутніх зобов’язань у їхніх сім’ях, особистому житті та громаді за допомогою програми досягнень “Обов’язок перед Богом”. Крім того, Церква схвалює і фінансує участь у скаутському русі молодих чоловіків у Сполучених Штатах і Канаді.

Товариство молодих жінок

Мета програми для Товариства молодих жінок—допомогти дівчатам-підліткам набути свого свідчення про Ісуса Христа і набути навичок, щоб підготуватися до своїх майбутніх ролей, які вони будуть відігравати як жінки в Церкві, і ставати корисними членами суспільства.

Провідники молодих жінок планують щотижня проведення недільних занять, де молоді жінки вивчають євангельські принципи і вчаться застосовувати їх у своєму щоденному житті.

Молоді жінки беруть участь у виконанні програми досягнень, що називається “Особистий розвиток”, ставлячи для себе цілі у сферах восьми цінностей: віра, божественна сутність, індивідуальна цінність, знання, вибір і підзвітність, добрі справи, чистота і цнотливість. Дівчата також набувають різних навичок та отримують нагороди за програмою “Табір Товариства молодих жінок”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.