Тема

Генеалогія

Генеалогія, тобто вивчення родоводу людини або історії сім’ї,—це одне з найпопулярніших захоплень у світі. До якої б віри не належали люди і якої б національності не були, вони знаходять задоволення, досліджуючи своє походження. Однак для членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів дослідження історії своєї сім’ї є більш, ніж просто випадковим заняттям. Святі святих останніх днів вірять, що можуть бути разом і після цього життя. Отже є необхідним зміцнювати зв’язки з усіма членами сім’ї, як живими, так і померлими.

Святі останніх днів вірять, що вічне об’єднання сімей є можливим завдяки священним церемоніям запечатування, які відбуваються у храмі. Ці храмові обряди також можуть бути виконані для померлих людьми, які їх представляють. Тому для мормонів генеалогічне дослідження або сімейна історія є необхідним попереднім етапом для виконанняхрамової роботи за померлих. За віруванням святих останніх днів, мертві мають вибір—прийняти чи відкинути служіння, що виконується для них.

Починаючи з 1894 р. Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів присвячувала час і кошти для збирання записів, важливих для дослідження генеалогії, та створення можливостей для загального їх використання. Завдяки співпраці з керівництвом архівів, церков та бібліотек Церква зібрала найбільший у світі фонд сімейних записів з інформацією про більш як 3 мільярди померлих людей. Спочатку цими матеріалами можна було користуватися завдяки Генеалогічному товариству штату Юта, а тепер—завдяки FamilySearch, неприбутковій організації, що фінансується Церквою.

FamilySearch надає доступ до інформації зі 100 країн, серед якої є записи про народження, шлюб і смерть, переписи населення, заповіти й духівниці, документи на землю і т.д. Ці записи є безкоштовно доступними для широкого загалу через веб-сайт FamilySearch.org , через всесвітньо відому Бібліотеку сімейної історії в Солт-Лейк-Сіті та через мережу 4600 місцевих центрів сімейної історії у 126 країнах.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.