Тема

Генеральна конференція

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів по всьому світу збираються двічі на рік на, як вони називають, “генеральну конференцію”. Вона є доповненням до їхніх щотижневих богослужінь, які проводяться кожної неділі.

Генеральні конференції проводяться кожного квітня і жовтня і проходять у форматі п’яти двогодинних зборів упродовж двох днів. Такі квітневі збори називаються річними конференціями, а ті, що проходять у жовтні, — піврічними.

Сесії конференції: суботня ранкова, суботня післяобідня, недільна ранкова і недільна післяобідня відкриті для кожного, а ось суботня вечірня сесія призначена лише для чоловіків і молодих чоловіків, які є членами Церкви і мають священство.

Святі останніх днів приїздять з усього світу, щоб відвідати генеральну конференцію, місцем проведення якої є Конференц-центр в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США розрахований на 21000 місць. Вільні квитки роздаються через резервні черги на кожну сесію. Приміщення, що знаходяться поряд з Храмовою площею, переповнюються тими, хто не зміг потрапити у Конференц-центр безпосередньо.

Конференц-центр в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Оскільки переважна більшість членів Церкви, яких налічується 16 мільйонів, не можуть особисто відвідати генеральну конференцію, ці збори транслюються через супутник та на сайті ChurchofJesusChrist.org

Під час конференції провідники Церкви виступають із проповідями на різні духовні теми. Вони звертаються як до святих останніх днів, так і до урядових, релігійних та громадських представників, а також до інших гостей, що прибули на конференцію.

Виступи на генеральній конференції різні за тривалістю від 5 до 20 хвилин. Теми для виступів не призначаються, для свого виступу кожний промовець сам вирішує про що буде говорити. За звичай, виступи стосуються основних євангельських принципів або важливих питань сьогодення, і промовці закликають як окремих людей, так і сім'ї намагатися йти за Ісусом Христом, дотримуючись заповітів, які Він залишив людству.

Після завершення конференції ці виступи розміщуються на сайті ChurchofJesusChrist.org і друкуються у церковних журналах, щоб члени Церкви могли їх прочитати і проаналізувати.

Музичний супровід на сесіях конференції забезпечують хор скинії і органісти, інші церковні хори, а також усі присутні на зібранні. Музичні твори надають особливого значення євангельським темам і посилюють їх сприйняття.

Провідники Церкви проводять генеральні конференції з 1830 р., коли Церква була організована Джозефом Смітом. За словами історика Глена М. Леонарда: — “на першій конференції присутніми були приблизно 30 осіб — охрещені члени Церкви та ті, хто нею зацікавився”.

Сьогодні конференції одночасно перекладаються 94-ма мовами, починаючи з албанської і закінчуючи мовою яп, щоб вони були доступними для великої і, дедалі зростаючої, кількості членів Церкви по всьому світу. Є також переклад американською мовою жестів та субтитри.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.