Тема

Військова служба 

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів визнає, що військова служба може бути необхідною або доцільною для пошани та дотримання законів своєї країни (Уложення віри 1:12). Хоча святі останніх днів вірять, що вони мають «заперечувати війни і проголошувати мир» (УЗ 98:16), вони також вважають, що служити своїй країні є гідним обов’язком, захищаючи свою сім’ю та сусідів, свої «оселі і свої свободи, своїх жінок і своїх дітей... свої обряди поклоніння і свою церкву» (див. Алма 43:45). Святі останніх днів прагнуть як і миру, так  і свободи, а тому «мають намір захищати свободу скрізь, де їй загрожує небезпека» (Гордон Б. Хінклі “Війна і мир”).

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів підтримує і молиться за тих, хто присвячує своє життя відстоюванню свободи та миру і з честю служить своїм країнам. Багато чоловіків і жінок-святих останніх днів у всьому світі служать у війську як капелани, науковці, медики, солдати тощо.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.