Тема

Храмова площа

Розташована у самому центрі Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, історична Храмова площа є одним з найпопулярніших туристичних місць в Юті, на ній знаходиться Головне управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Безкоштовні тури по Храмовій площі проводяться 30-ма мовами, рідними для туристів. Площа в 14 гектарів приваблює мільйони відвідувачів зі всього світу, оскільки вона відома науково-технічними бібліотеками, культурними заходами та історичними будівлями. У самому центрі Площі знаходиться величний Солт-Лейкський храм, на будівництво якого пішло 40 років. Хоч храм і не відкрито для публіки, але відвідувачі можуть пройти в Солт-Лейкську скинію, яка була побудована в 1867 р. Скинія розрахована на 2900 місць, у ній проводяться різні релігійні та громадські заходи, в т.ч. вона є домом для всесвітньо відомого Мормонського хору скинії. Репетиції хору є відкритими для широкого загалу.

На Храмовій площі є два центри для відвідувачів, де люди можуть більше дізнатися про вірування святих останніх днів за допомогою виставок і фільмів. У Північному центрі для відвідувачів стоїть копія статуї Бертеля Торвальдсена, що називається Christus, висота якої 3,35 м. Серед експонатів у Південному центрі для відвідувачів є масштабна модель Солт-Лейкського храму, яка дає можливість заглянути всередину цієї історичної будівлі.

Люди, зацікавлені отримати додаткову генеалогічну інформацію, стікаються у західну частину Храмової площі, де знаходиться Бібліотека сімейної історії, найбільша бібліотека такого типу у світі. Є тут і Музей історії Церкви, який розповідає про історію Церкви по всьому світу за допомогою освітніх виставок та програм. Вхід до цих будівель є безкоштовним, вони відкриті для всіх. Бажаючі дізнатися більше про історію мормонів можуть також відвідати Бібліотеку історії Церкви, яка знаходиться на північному сході Храмової площі.

У східній частині Храмової площі знаходиться 28-поверховий Головний офіс Церкви, який був побудований в 1972 р. Це найвищий будинок в Солт-Лейк-Сіті, і відвідувачі можуть піднятися на оглядовий майданчик, щоб оглянути прекрасний краєвид тієї місцевості. Поруч з будівлею Головного офісу Церкви знаходиться збудований у класичному стилі Будинок церковної адміністрації, який було зведено в 1917 р. У цьому будинку знаходяться офіси нинішніх провідників Церкви, і він не є відкритим для загалу.

Улюбленим місцем відвідувачів є збудований сто років тому Меморіальний будинок Джозефа Сміта, в якому раніше був готель “Юта”. Ця грандіозна стара будівля радо приймає публіку у своїх трьох ресторанах і кількох банкетних залах та надає службові приміщення для працівників, найнятих Церквою. Відвідувачі також можуть насолодитися безкоштовним переглядом фільму під назвою Джозеф Сміт, пророк Відновлення, про першого Президента Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

У північній частині Храмової площі знаходиться Конференц-центр на 21 000 місць, який є одним з найбільших залів у світі. Цей будинок, який було збудовано в 2000 р., використовується для генеральних конференцій Церкви, що проводяться два рази на рік і транслюються по всьому світу. У Конференц-центрі також відбуваються різні концерти і ставляться вистави, у т.ч. популярні Різдвяні концерти Мормонського хору скинії. Інша улюблена святкова традиція на Храмовій площі - щорічна різдвяна ілюмінація.

Відвідувачі на Храмовій площі можуть зануритися в історичну давнину, відвідавши два сусідні будинки, побудовані в середині 1800-х років для Президента Церкви Бригама Янга і його сім’ї. У Біхайв-Хаузі пропонуються безкоштовні екскурсії, а в ресторані, що знаходиться в Лайон-Хаузі подаються страви домашньої кухні.

Мандрівники, які мають пересадку у Солт-Лейкському міжнародному аеропорті, можуть, скориставшись безкоштовним екскурсійним автобусом, приїхати на Храмову площу і провести на екскурсії час, який вони мають до вильоту свого літака.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.