Прес-релізи

Церква провела в Києві фестиваль класичної музики

1 листопада 2013 року відбувся Всеукраїнський фестиваль класичної музики «Музична пектораль», організований релігійною громадою Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у Києві. Фестиваль став визначною подією в житті мормонської церкви у цьому місті, оскільки на нього були запрошені не лише члени Церкви, але і гості: представники обласної адміністрації, райдержадміністрацій та інших державних установ. За словами Подолянця Ігоря Івановича, начальника Управління культури, національностей та релігій у Київській обласній адміністрації, цей фестиваль представляє особливий інтерес, оскільки є мистецьким заходом, організованим релігійною громадою.

У фестивалі брали участь члени Церкви, серед яких були як аматори, так і музиканти високого класу – Юрій Лєпілін, у минулому викладач Черкаського музичного училища,  Сергій Борисенко, соліст Національної заслуженої капели бандуристів ім. Майбороди, Михайло Трохименко, студент Київської музичної академії. Були й особливі гості – Євген Гнєдиш, викладач Запорізького музичного училища. Окрасою фестивалю став оркестр Київського Українського колу, а також участь двох місіонерів – старійшини Уолкера та старійшини Хьюза, які до служіння на місії професійно займалися музикою. На фестивалі звучала музика Шопена, Бетховена, Белліні, Бізе, Рахманінова, Скорика, Білаша та інших композиторів.

Фестиваль став справжнім святом мистецтва. Організатори планують зробити його щорічним заходом.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.