Прес-релізи

Стосунки Церкви з українськими вченими

Нещодавно відбулась зустріч представника Церкви із зв’язків з громадськістю Валерія Ставіченко і вчених Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди. Участь брали:

  • Заслужений діяч науки України професор Анатолій Колодний
  • професор Людмила Філіпович
  • молоді вчені Відділення релігієзнавства інституту. 

Вчені виявили не аби яку обізнаність про віру святих останніх днів, про життя мормонів, а також висловили дуже позитивну думку стосовно діяльності Церкви в Україні і світі. У перебігу зустрічі було досягнуто домовленості про переклад брошури А. Колодного "Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів: Церква мормонів у світі й Україні" на російську мову. 

Цю акцію зумовив набутий досвід зустрічей мормонських місцевих служителів з українськими державними чиновниками на сході та півдні України, які віддають перевагу друкованим матеріалам про Церкву на російській мові. Цікавим було зауваження пана Колодного про те, що він аналізує події з історії Церкви, які викликають у людей негативні почуття, і знаходить їм абсолютно логічні й адекватні пояснення, як з релігійного так і із світського погляду.

Приємно здивувала глибока цікавість молодих вчених до вчень Церкви, її справ і побуту її членів. Вони бажали побачити приміщення святих зсередини, прийняти участь у Богослужінні, недільній школі, тощо. Також було висловлено думку про більш тісну співпрацю, на кшталт такої, як вони мали з іншими релігійними конфесіями у минулому.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.