Тема

Радник

Церковна організація Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів головним чином керується президентствами. Від найвищого управлінського органу в Церкві, яким є Перше Президентство, до місцевих громад, кожне з цих президентств складається з президента і двох радників. Один виняток з цього формату можна побачити у місцевих приходах, де провідник, який служить на безоплатній основі, називається єпископом. Проте двоє інших чоловіків, які допомагають йому, все ж називаються радниками.

Незалежно від адміністративного рівня, метою радників є допомагати президенту чи єпископу й підтримувати його. Радники виконують різні духовні й адміністративні обов’язки, які доручає їм президент чи єпископ, і заміщають президента чи єпископа у разі його відсутності. Залежно від організації, цими радниками можуть бути чоловіки чи жінки будь-якого віку. Наприклад, радниками у президентстві колу є дорослі чоловіки, тоді як радниками в кворумі дияконів є юнаки віком від 12 до 13 років. Так само радниками в президентстві Товариства допомоги є дорослі жінки, а радниками в класах молодих жінок є дівчата-підлітки віком від 12 до 18 років.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.