Тема

Пророки

Чоловік, призначений Богом бути Його представником і бути вчителем, одкровителем і свідком євангельських істин. Президент Церкви, як і апостоли, є пророком.
 

Наявність сучасних апостолів і пророків є відмінною рисою Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Члени Церкви вважають вищих провідників Церкви - Джозефа Сміта, Бригама Янга і Президентів Церкви, що були після них, пророками Бога, такими ж, якими були Авраам, Мойсей, Ісая та апостоли у часи Ісуса Христа. Томас С. Монсон є теперішнім Президентом і пророком Церкви.

Через сучасних пророків продовжують приходити одкровення й додаткові Писання. Джозеф Сміт, можливо, найбільше відомий завдяки тому, що переклав Книгу Мормона: Ще одне свідчення про Ісуса Христа та заклав основи Церкви у ХІХ столітті. Відтоді наступні Президенти Церкви зробили свої визначні внески.
 

Віра в пророків і апостолів, що очолюють Церкву, не означає, що її члени сліпо йдуть за своїми провідниками. Хоч пророк Божий отримує одкровення й натхнення, щоб вести Церкву як таку, одкровення приходять на всі рівні, у т.ч. до провідників громад і до окремо взятих сімей і членів Церкви. Дійсно, від окремо взятих членів Церкви очікується, що вони будуть прагнути такого божественного скерування, яке допомагатиме їм у їхньому власному житті, у виконанні їхніх обов’язків у Церкві і навіть у мирських справах, у т.ч. у їхній роботі. Від членів Церкви очікується, що вони з молитвою будуть прагнути свого власного “свідчення”, тобто впевненості в принципах, яких їх навчають їхні провідники.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.