Прес-релізи

Програма «Руки допомоги мормонів»

Програма «Руки допомоги мормонів» була започаткована Церквою Ісуса Христа Святих Останніх днів більше 10 років тому в Південній Америці й зараз існує по всьому світу. Мета програми – не проповідувати євангелію, а служити суспільству.

В рамках цього проекту члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів надають допомогу хворим і нужденним, беруть участь у благоустрої міських вулиць, парків та зон відпочинку. У такий спосіб святі останніх днів, виконуючи заповідь Господа любити ближніх, роблять свій внесок у вирішення суспільних проблем. 

У жовтні 2012 року успішно пройшов Всеукраїнський проект служіння «Руки допомоги мормонів». Члени Церкви зібралася разом, щоб служити своєму місту і сусідам. 

Служіння у Києві відбувалося у трьох районах: Ново-Дарницькому, Борщагівському і Виноградарському. У парках і лісопаркових зонах було зібрано десятки мішків сміття.

Черкаси

Члени Церкви працювали, щоб зібрати сміття на «закритому» міському кладовищі.   Сусіди висловили свою вдячність. Учасникам сподобалось служити, а також проводити час разом.

Біла Церква

Члени Церкви разом із Федерацією футболу та жителями району зібралися разом, щоб прибрати футбольний стадіон.  Проект був ініційований і проводився на прохання міністра освіти, науки, молоді та спорту України.

Львів

Святі останніх днів прибирали парк у Львові. Один учасник сказав: «Коли люди збираються разом, щоб допомогти іншим, можна відчути єдність і чисту любов один до одного.  Я відчуваю, що я можу бути корисним, якщо разом з іншими братами і сестрами допомагаю впорядковувати один з найкрасивіших парків у місті».

Івано-Франківськ

Прибирали територію центрального парку культури і відпочинку ім. Шевченка. Загальними зусиллями була прибрана від листя доволі велика територія парку, який став ще приємнішим місцем для прогулянок та відпочинку.

Рівне

Члени Церкви разом із працівниками дитячого будинку працювали, щоб очистити і відремонтувати склад дитячого будинку.  

Чернівці

Члени Церкви очистили місцеве кладовище від сміття та бур'янів. Проект було проведено на прохання місцевих чиновників.  Всі були задоволені спільною роботою: «Мені сподобалось, що я змогла служити в цьому особливому місці, де ми дійсно можемо відчути дух єдності і вічність минулого».

Луцьк

Прибирали сміття в місцевому парку, на ігровому майданчику та березі річки. Зібрали понад 30 мішків сміття.  Учасникам сподобалося працювати разом та служити своїй спільноті.

Одеса

Центральна філія

Члени Церкви та зацікавлені Церквою працювали разом, щоб впорядкувати парк Перемоги.  Вони почистили всі стежки та дві клумби у парку. «Ще ніколи не збиралося так багато людей на служіння! Як це чудово!»

Черьомушки, Таїровський

2 філії провели проект «Руки допомоги» на території Обласного центру профілактики ВІЛ та боротьби зі СНІДом.

Було вирубано дерева і чагарники, скошено траву, прокладено стежку навколо території регіонального центру. 

Дніпропетровськ

Прибирали сміття та опале листя біля державної лікарні. Це служіння дуже сподобалося учасникам. «Ми добре провели час; я дійсно відчув дух єдності.  Я знаю, що така діяльність зміцнює наші свідчення. Ми дійсно можемо бути знаряддям у руках Бога».

Донецьк

Члени Церкви служили в центрі адаптації для інвалідів та дітей-сиріт. Вони помили всі вікна, пофарбували лави, столи та інше обладнання. Перехожі запитували про нашу Церкву і наші принципи; вони дійсно були раді бачити людей, що працюють добровільно.

На прохання керівництва Калінінського району члени Церкви очистили дорогу поблизу діагностичного центру.  Зібрали приблизно 80 мішків сміття. Цю дорогу члени Церкви прибирають уже другий рік і кажуть, що сміття цього року було помітно менше. Вони прибрали дерева і опале листя і зробили цей район дійсно кращим місцем.

Об'єднана філія разом із організацією «Зеленбуд» прибирала територію поруч з будинком зборів.  Зібрали 52 мішки сміття.

Макіївка

Понад 20 чоловік взяли участь в упорядкуванні території, де найближчим часом буде побудований новий Будинок зборів.

Харків

Дзержинським райвиконкомом для прибирання була виділена ціла вулиця. 

На прохання Фрунзенської райдержадміністрації члени Церкви прибирали територію поблизу дитячого садочка. 

39 членів і 1 зацікавлений Церквою з радістю прибирали «майданчики для молодняку» в Харківському зоопарку.  

Суми

Члени Церкви зібралися, щоб очистити територію навколо річки Псел. Вони зібрали 20 мішків сміття.

Крим

Сімферополь

Мерія кримської столиці запропонувала провести проект в одній з філій Міського бібліотечного колектору в віддаленому районі міста. Мормонів зустріли спокійно, але після служіння відношення докорінно змінилося на найкраще. Як розповіла директорка філії, "Без вас я б не зробила всю цю роботу й за рік". Учасники почули багато теплих слів у свою адресу.

Багате

Члени філії на прохання голови сільради наводили лад у дворі лікарні: зібрали опале листя, гілки та сміття.

Севастополь

Філію попросили очистити територію біля міської бібліотеки у центрі міста. 

Євпаторія

Ця філія провела служіння у два етапи. Спочатку прибирали територію біля будинку зборів, а потім роздавали їжу для нужденних у цьому районі.  Це були інваліди, пенсіонери, вдови та діти.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.