Тема

Мормонський хор скинії

Мормонський хор скинії, один з найстаріших і найбільших хорів у світі, виступав перед президентами США, продав мільйони своїх записів, отримав величезну кількість нагород і викликав захоплення слухачів у десятках країн.

Хор розміщується в Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, у Головному управлінні Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

У склад хору входить 360 співаків-волонтерів віком від 25 до 60 років, які є членами Церкви. Вони проводять репетиції і виступають щотижня, часто у супроводі Оркестру Храмової площі.

Мормонський хор скинії бере свій початок у середині ХІХ-го століття. Маленький хор вперше заспівав на конференції Церкви 22 серпня 1847 р., усього через 29 днів після прибуття перших піонерів для поселення у Долині Солоного озера.

На захід від Солт-Лейкського храму стоїть історична Мормонська скинія, дім цього хору. Мормонський хор скинії названий саме за назвою цієї будови.

У великій залі хор співає у супроводі 11623-трубного органу скинії, який має знамениті позолочені труби, виготовлені з круглих дерев’яних жердин, вручну вирізаних з лісоматеріалів Юти. Десять труб оригінального органу, зробленого у 1867 р., все ще використовуються й сьогодні.

Хор найбільше відомий завдяки своїй щотижневій недільній трансляції програми Музика і слово проповіді, яка вперше прозвучала з Храмової площі в Солт-Лейк-Сіті. Ця програма є найдавнішою з усіх загальнонаціональних програм, які продовжують транслюватися в Америці.

Рональд Рейган, президент Сполучених Штатів з 1981 по 1989 р., назвав Мормонський хор скинії “Американським хором”, коли той співав на його інавгурації в 1981 р.

За роки концертних турів хор побував у найбільших концертних залах Північної і Південної Америки, Європи, Азії та Тихоокеанських островів.

На зимових Олімпійських іграх у Солт-Лейк-Сіті, що відбувалися з 8 по 24 лютого 2002 р., хор виступав на церемоніях їх офіційного закриття.

. Хор удостоївся двох платинових і п’яти золотих альбомів, серед його нагород—нагорода Греммі за версію пісні “Battle Hymn of the Republic”. Хор записувався з кількома всесвітньо відомими оркестрами, у т.ч. Філадельфійським оркестром, Нью-Йоркським філармонійним оркестром і Єрусалимським симфонічним оркестром.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.