Тема

Кіл

Громади Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів організовані за географічним принципом, і члени Церкви відвідують богослужіння неподалік своїх домівок. Кожний член Церкви належить до колу, який схожий на деканат або єпархію в інших релігійних традиціях. Провідник колу називається президентом колу.

Слово кіл взято з образу намету у Старому Завіті, де “намет”, тобто церква, тримається на вбитих в землю колах, що підтримують його (див. Ісая 54:2).

Кожний кіл складається з кількох менших громад, які називаються приходами або філіями. Зазвичай у колі є від 5 до 12 приходів або філій. У територіях, де Церква ще є молодою, її члени організовуються не в коли, а в округи.

Адміністрування колу, яке вимагає значних затрат часу і зусиль, здійснюється самими членами Церкви. Місцеві провідники пропонують більшості членів Церкви служити в тих чи інших покликаннях. Серед їхніх обов’язків у цих покликаннях є місцеве адміністрування, навчання або інше служіння. Ці обов’язки змінюються на регулярній основі, відповідно до потреб громади.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.