Тема

Кворум Дванадцятьох Апостолів

Один з дванадцятьох був митником, а кілька інших—рибалками, які сумлінно займалися риболовлею у водах Галілеї. Коли їх було покликано на служіння, вони присвятили все своє життя, щоб свідчити світу про Того, Хто їх покликав.

Вони були дванадцятьма головними учнями або “апостолами”, обраними Ісусом Христом майже дві тисячі років тому.

Чоловіки, яких так називають сьогодні, мають за плечима різний професійний досвід, зокрема у сферах юриспруденції, бізнесу, медицини, освіти та правознавства. Коли їх було покликано на служіння, вони також полишили свої професії, щоб бути свідками Христа і присвятити цьому весь свій час.

Вони—члени Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Сучасний Кворум Дванадцятьох Апостолів був організований у 1835 році і є прикладом буквального відновлення на землі Церкви, встановленої Ісусом Христом.

Кворум Дванадцятьох Апостолів є другим з найвищих керівних органів Церкви. Його члени служать під проводом Першого Президентства—керівного органу, до складу якого входять три чоловіки—президент і два радники.

Окрім свого основного обов’язку бути особливими свідками імені Христа по всьому світу, апостоли мають важливі адміністративні обов’язки, оскільки вони наглядають за постійним зростанням і розвитком всесвітньої Церкви.

Подібно до апостолів у давнину, яких було послано по всьому світу, сучасні апостоли також здійснюють подорожі по всій землі, щоб зміцнювати і надихати членів Церкви, організовувати нові громади і опікуватися справами Церкви. Іноді це означає проводити зустрічі з керівниками країн, щоб отримати дозвіл на початок діяльності Церкви у ще одній країні.

Нинішніми членами Кворуму Дванадцятьох Апостолів є:

Президент Бойд К. Пекер

Президент Бойд К. Пекер, президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, був рукопокладений на цю посаду 3 лютого 2008 року. До цього, з 5 червня 1994 року, він служив діючим президентом Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Перед тим як стати діючим президентом, він служив членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів, будучи висвячений в апостоли 9 квітня 1970 року. До цього він майже протягом дев’яти років служив помічником Кворуму Дванадцятьох Апостолів.

Освітянин за фахом, він скеровував роботу церковних семінарій та інститутів релігії і був членом адміністративної ради Університету Бригама Янга.

Він навчався у коледжі Вебера, а потім отримав ступені бакалавра і магістра наук в Державному університеті Юти. Він отримав ступінь доктора з управління органами освіти в Університеті Бригама Янга.

Президент Пекер народився 10 вересня 1924 р. в Бригам-Сіті, шт. Юта. Під час Другої світової війни він служив пілотом бомбардувальника в Тихоокеанському регіоні.

Президент Пекер служив президентом місії у Новій Англії. Він є автором кількох книг та інших публікацій. Він любить малювати, особливо птахів. Він одружений з Донною Сміт. Вони є батьками десяти дітей.

 

Старійшина Л. Том Перрі

Старійшина Л. Том Перрі, член Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, був покликаний на теперішню церковну посаду 6 квітня 1974 року після служіння помічником Дванадцятьох з 1972 року.

Церковне служіння старійшини Перрі розпочалося з місії у Північних Штатах у 1942 році, по завершенні якої він два роки служив у морській піхоті в Тихоокеанському регіоні. Наступними церковними посадами були: радник у єпископаті в Люістоні, шт. Айдахо; радник у президентстві колу в Сакраменто, шт. Каліфорнія; член вищої ради Нью-Йоркського колу; та президент Бостонського колу.

Він народився 5 серпня 1922 року в Логані, шт. Юта, в сім’ї Леслі Томаса Перрі та Нори Сонні Перрі. Він отримав ступінь бакалавра з фінансового обліку в Державному університеті Юти в 1949 році та захистив там дипломну роботу. Його професійна кар’єра відбувалася у сфері бізнесу. Він працював віце-президентом і скарбником компаній, що займалися роздрібною торгівлею, розташованих в Айдахо, Каліфорнії, Нью-Йорку та Массачусетсі.

18 липня 1947 року він одружився у Логанському храмі з Вірджинією Лі з Гайд-Парку, шт. Юта. Вона померла 14 грудня 1974 року. Вони є батьками двох дочок і сина.

Він одружився з Барбарою Тейлор Дейтон 28 квітня 1976 року в Солт-Лейкському храмі.

 

Старійшина Рассел М. Нельсон

Старійшина Рассел М. Нельсон був покликаний стати членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 7 квітня 1984 року.

Доктор Нельсон—визнаний у світі хірург та науковець у сфері охорони здоров’я—отримав ступінь бакалавра мистецтв, а потім диплом лікаря в Університеті Юти (1945, 1947 рр.). Він є членом почесних наукових товариств, таких, як Phi Beta Kappa та Alpha Omega Alpha. Він проходив інтернатуру з хірургії в Бостонській лікарні загального профілю, шт. Массачусетс, та в Університеті Міннесоти, де у 1954 році отримав докторський ступінь. Він також отримав почесні ступені доктора наук в Університеті Бригама Янга в 1970 році, доктора медичних наук в Державному університеті Юти в 1989 році та доктора гуманітарних наук у Сноу-коледжі в 1994 році.

Його професійна діяльність включала в себе роботу на посаді професора хірургії і проведення наукових досліджень у цій галузі медицини, завідування відділом інтернатури з торакальної хірургії в Університеті Юти та завідування відділенням торакальної хірургії у лікарні СОД в Солт-Лейк-Сіті.

До того, як старійшина Нельсон отримав покликання бути генеральним авторитетом, він, автор численних статей та розділів у медичних підручниках, виступав з лекціями та здійснював подорожі в якості консультанта по всій території Сполучених Штатів та до багатьох інших країн. Він отримав велику кількість нагород та відзнак, зокрема Університет Юти вручив йому нагороду “Видатний випускник”, American Heart Association (Американська кардіологічна асоціація)—нагороду “Золоте серце” та подяку за міжнародне служіння, American Academy of Achievement—нагороду “Золоті пластини”. Він отримав звання почесного професора у трьох університетах Китайської Народної Республіки.

Доктор Нельсон служив президентом Товариства судинної хірургії, керівником Американського товариства торакальної хірургії, головою Ради кардіоваскулярної хірургії Американської кардіологічної асоціації та президентом Медичної асоціації штату Юта.

Його ім’я згадується у виданнях: “Хто є хто у світі”, “Хто є хто в Америці” та “Хто є хто в релігії”.

Старійшина Нельсон обіймав численні відповідальні посади в Церкві. Він служив президентом Бонневілльського колу з 1964 р. до червня 1971 р., коли його було покликано генеральним президентом Недільної школи. До свого покликання у Кворум дванадцятьох, він служив регіональним представником у регіоні Кеарнс, шт. Юта. До цього він служив регіональним представником в Університеті Бригама Янга.

Старійшина Нельсон народився 9 вересня 1924 року у сім’ї Меріона С. Нельсона та Едни Андерсон Нельсон. У них з дружиною, дівоче ім’я якої Дентзел Уайт, десятеро дітей. Сестра Нельсон померла у лютому 2005 року. У квітні 2006 року він одружився з Венді Л. Уотсон.

 

Старійшина Даллін Х. Оукс

Старійшина Даллін Х. Оукс служить членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів з травня 1984 року.

Він народився в Прово, шт. Юта у 1932 році. Вони з покійною дружиною Джун Діксон Оукс є батьками шести дітей. Вона померла 21 липня 1998 року. 25 серпня 2000 року він одружився з Крістен М. Мак-Мейн у Солт-Лейкському храмі.

Старійшина Оукс закінчив Університет Бригама Янга (1954 р.) та юридичний факультет Чикагського університету (1957 р.). Він займався юридичною практикою і викладав юриспруденцію в Чикаго. Він був президентом Університету Бригама Янга з 1971 по 1980 роки та суддею Верховного суду шт. Юта з 1980 року по 1984 рік, коли він подав у відставку, щоб прийняти покликання служити апостолом.

Він служив у багатьох бізнесових, освітніх та благодійних організаціях або входив до складу правління цих організацій. Він є автором або співавтором багатьох книг та статей на теми релігії та юриспруденції.

 

Старійшина М. Рассел Баллард

Старійшина М. Рассел Баллард—член Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Він служить апостолом з 6 жовтня 1985 року і здійснює подорожі по всьому світу, навчаючи членів Церкви та керуючи щоденними справами всесвітньої Церкви.

Він народився у Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, 8 жовтня 1928 року в сім’ї Мелвіна Р. Балларда та Джеральдіни Сміт Баллард. Він навчався в Університеті Юти.

У молодості він служив місіонером Церкви в Англії, де був радником у президентстві місії. Він також двічі служив єпископом.

У 1974 році його було покликано президентом Канадської Торонтської місії. Він служив у цьому покликанні до квітня 1976 року, коли його покликали до Першого кворуму сімдесятників. Як сімдесятник він наглядав за провідниками у призначених йому географічних територіях та навчав їх. Потім він служив членом президентства сімдесятників з лютого 1980 року до жовтня 1985 року, наглядаючи за роботою кворумів сімдесятників Церкви. Значна частина його служіння була присвячена місіонерській роботі.

Перед тим, як бути покликаним присвятити весь свій час служінню провідником Церкви, старійшина Баллард займався автомобільним бізнесом, нерухомістю та інвестиціями. Він служив у багатьох церковних та цивільних комітетах і правліннях.

Він одружився з Барбарою Боуен у Солт-Лейкському храмі 28 серпня 1951 року. Вони є батьками двох синів та п’яти дочок.

 

Старійшина Річард Г. Скотт

Річард Гордон Скотт був підтриманий як апостол Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 1 жовтня 1988 року. Він був покликаний членом Першого кворуму сімдесятників 2 квітня 1977 року і служив членом президентства цього кворуму з 1 жовтня 1983 року до моменту отримання свого нинішнього покликання.

Він народився 7 листопада 1928 року у Покателло, шт. Айдахо, в сім’ї Кеннета Лероя Скотта та Мері Віттл Скотт. У 5-річному віці він переїхав з батьками до Вашингтона (округ Колумбія), де його батько служив у Міністерстві сільського господарства, а пізніше став заступником міністра сільського господарства.

Він закінчив Університет Джорджа Вашингтона, де отримав фах інженера-механіка, служив на місії повного дня в Уругваї і захистив післядипломну роботу з ядерної інженерії в Оукриджі, шт. Теннессі. З 1953 по 1965 роки старійшина Скотт служив безпосереднім помічником адмірала Хаймана Ріковера, керуючи розробкою ядерного палива для різних видів морських та наземних електростанцій. У 2008 році Університет Бригама Янга нагородив старійшину Скотта почесним докторським ступенем за християнське служіння.

З 1965 по 1969 роки він очолював Аргентинську Північну місію в Кордові, Аргентина. Після повернення він працював приватним консультантом, надаючи поради компаніям, що займаються атомною енергетикою.

До свого покликання сімдесятником він служив регіональним представником в Уругваї, Парагваї, Північній та Південній Кароліні, Вірджинії та м. Вашингтоні.

Старійшина Скотт любить нашого Небесного Батька, Його Улюбленого Сина та всіх інших дітей Батька. Старійшина Скотт має велику кількість різних інтересів. Він відчуває глибоку любов до природної краси світу.

Він благословенний талановитою дружиною, Джанін Уоткінс, з якою вони були запечатані 16 липня 1953 року в храмі Ментай. Вона померла 15 травня 1995 року. Вони є батьками семи дітей.

 

Старійшина Роберт Д. Хейлз

Старійшина Роберт Д. Хейлз був підтриманий членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 2 квітня 1994 року.

Старійшина Хейлз отримав своє покликання бути генеральним авторитетом 4 квітня 1975 року. Він служив помічником Кворуму Дванадцятьох Апостолів і пізніше членом Першого кворуму сімдесятників. Він був Верховним єпископом Церкви з квітня 1985 року до моменту покликання у Кворум Дванадцятьох Апостолів.

Він служив регіональним представником протягом п’яти років до того, як отримав покликання генерального авторитета. Раніше він служив президентом приходу, єпископом, первосвящеником та радником президента колу. Він був президентом Англійської Лондонської місії в кінці 1970-х років і служив першим радником у генеральному президентстві Недільної школи.

Перед тим, як отримати покликання присвятити весь свій час служінню в Церкві, старійшина Хейлз зробив видатну кар’єру в бізнесі, служачи на керівних посадах у трьох великих національних компаніях.

Старійшина Хейлз народився в м. Нью-Йорк. Він є випускником Університету Юти і має ступінь магістра ділового адміністрування, отриману в Гарварді. Він служив у Військово-Повітряних силах США пілотом реактивного літака-винищувача.

Він одружився з Мері Кренделл і вони мають двох синів.

 

Старійшина Джеффрі Р. Холланд

Старійшина Джеффрі Р. Холланд був висвячений у члени Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 23 червня 1994 року. На момент свого покликання старійшина Холланд служив членом Першого кворуму сімдесятників, до якого його було покликано 1 квітня 1989 року.

З 1980 року і до покликання генеральним авторитетом у 1989 році, Джеффрі Р. Холланд служив дев’ятим президентом Університету Бригама Янга в Прово, шт. Юта. В минулому він служив відповідальним за освіту Церкви та був деканом Коледжу релігійної освіти в УБЯ.

Лідер серед учнів та спортсмен у командах середньої школи “Діксі” та Діксі-коледжі у своєму рідному м. Сент-Джорджі, шт. Юта, він отримав ступені бакалавра англійської мови і літератури та магістра релігійної освіти в Університеті Бригама Янга. Він здобув ступені магістра та доктора філософії за фахом американістика в Йельському університеті.

Перед тим, як отримати покликання присвятити весь свій час служінню Церкві, старійшина Холланд активно займався професійною освітньою діяльністю. Він служив президентом Американської асоціації президентів незалежних коледжів та університетів (AAPICU), членом правління Національної асоціації незалежних коледжів та університетів (NAICU) та членом президентської комісії Національної спортивної студентської асоціації (NCAA). За свою роботу над покращенням розуміння між християнами та юдеями ліга Anti-Defamation League of B’Nai B’rith вручила йому нагороду “Смолоскип свободи”. Він служив у правліннях кількох цивільних об’єднань та ділових корпорацій. Організація “Бойскаути Америки” нагородила його відзнакою “Заслужений скаут-орел”. Він є автором восьми книг, співавтором однієї з яких була його дружина Патриція.

Старійшина Холланд народився 3 грудня 1940 року в сім’ї Франка Д. Холланда та Еліс Бентлі Холланд. У 1963 році він одружився з Патрицією Террі. Вони є батьками трьох дітей.

 

Старійшина Девід А. Беднар

Девід А. Беднар був висвячений і рукопокладений в члени Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 7 жовтня 2004 року. До свого покликання у Кворум дванадцятьох старійшина Беднар служив територіальним сімдесятником, регіональним представником, двічі був президентом колу та служив єпископом.

Старійшина Беднар народився 15 червня 1952 року в Окленді, шт. Каліфорнія. Він служив місіонером повного дня у Південній Німеччині, а потім навчався в Університеті Бригама Янга, де отримав ступені бакалавра та магістра. Він також отримав докторську ступінь з організаційної поведінки в Університеті Пердью.

По завершенні здобуття освіти старійшина Беднар працював професором бізнес-менеджменту в Техаському технічному університеті та в Університеті Арканзасу. Потім він був призначений президентом Університету Бригама Янга-Айдахо (колишній Рікс-коледж), і обіймав цю посаду з 1997-го по 2004 рік.

Старійшина Беднар одружився з Сюзан Кей Робінсон в Солт-Лейкському храмі 20 березня 1975 року. У них троє синів.

 

Старійшина Квентін Л. Кук

Старійшина Квентін Л. Кук був підтриманий членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 6 жовтня 2007 року. У квітні 1996 року він був покликаний генеральним авторитетом і служив у Другому кворумі, Першому кворумі і в президентстві сімдесятників.

Як сімдесятник він служив у президентстві території на Філіппінах, президентом території Тихоокеанських островів і Північноамериканської північно-західної території та виконавчим директором місіонерського відділу.

На момент покликання генеральним авторитетом Церкви, він працював віце-президентом організації Sutter Health System. Ще раніше він був президентом і виконавчим директором Системи охорони здоров’я штату Каліфорнія. До того він працював юристом—фахівцем з правових питань бізнесу—та був партнером в одній з юридичних фірм у Сан-Франциско. Він був членом правління кількох прибуткових і неприбуткових корпорацій.

Старійшина Кук служив у Церкві єпископом, президентом колу, радником у президентстві колу в Сан-Франциско, шт. Каліфорнія, та регіональним представником і територіальним сімдесятником у Північноамериканській західній території. Юнаком він служив місіонером у Британській місії.

Він народився в Логані, шт. Юта, здобув ступінь бакалавра з політології в Університеті штату Юта і докторську ступінь з юриспруденції в Стенфордському університеті.

Він одружився з Мері Гедді 30 листопада 1962 року. У них троє дітей.

[caption] Старійшина Квентін Л. Кук, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів

 

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон був покликаний до Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 5 квітня 2008 року. На момент свого покликання він служив у президентстві сімдесятників.

Під час свого служіння у президентстві сімдесятників старійшина Крістофферсон мав відповідальність наглядати за Північноамериканськими Західною, Північно-Західною та Південно-Східною територіями Церкви. Він також служив виконавчим директором Відділу сімейної і церковної історії. Раніше він був президентом Мексиканської Південної території Церкви і жив у Мехіко.

Перед тим, як бути покликаним присвятити весь свій час служінню генеральним авторитетом Церкви, старійшина Крістофферсон був помічником генерального юрисконсульта в NationsBank Corporation (зараз це Bank of America) в Шарлотті, шт. Північна Кароліна. Перед цим він був старшим віце-президентом та генеральним юрисконсультом в Commerce Union Bank of Tennessee у м. Нешвілль, де він також брав активну участь у справах громади та діяльності міжрелігійних організацій. З 1975 по 1980 роки старійшина Крістофферсон займався юридичною практикою у м. Вашингтоні після того, як працював судовим секретарем під керівництвом окружного судді США Джона Дж. Сіріка (1972–1974 рр.).

Він народився у Плезент Гроув, шт. Юта, закінчив середню школу у Нью-Джерсі, отримав ступінь бакалавра в Університеті Бригама Янга (де був відзначений іменною стипендією Едвіна С. Хінклі) та диплом юриста в Університеті Дюка.

Окрім інших покликань, він також служив у Церкві як регіональний представник, президент колу та єпископ. Юнаком він служив на місії в Аргентині.

Старійшина Крістофферсон та його дружина Кетрін Джейкоб Крістофферсон є батьками п’яти дітей.

[caption] Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів

 

Cтарійшина Ніл Л. Андерсен

Старійшину Ніла Ліндена Андерсена було покликано апостолом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 4 квітня 2009 року.

До покликання у Кворум дванадцятьох старійшина Андерсен служив старшим членом президентства сімдесятників. Його було покликано членом Першого кворуму сімдесятників у квітні 1993 року в 41-річному віці. До цього він скеровував роботу Церкви в південній частині Бразилії і знову, в якості члена президентства території, наглядав за Церквою у Західній Європі. Він також допомагав наглядати за роботою Церкви в Мексиці та Центральній Америці. Крім цього, він наглядав за створенням аудіовізуальних матеріалів Церкви, зокрема за зйомкою фільму “Свідчення однієї отари і одного пастиря” та, як виконавчий директор аудіовізуального відділу Церкви, відповідав за облаштування обладнання для трансляцій у Конференц-центрі. Крім рідної англійської, він розмовляє французькою, португальською та іспанською мовами.

До свого покликання генеральним авторитетом старійшина Андерсен служив президентом Французької Бордоської місії і президентом Тампійського Флоридського колу.

Старійшина Андерсен народився в Логані, шт. Юта, і виріс у Покателло, шт. Айдахо, на молочній фермі, де, за його спогадами, він “з ранку до вечора займався звичайною для Айдахо фермерською роботою”. У школі він брав активну участь в органах учнівського самоврядування, служачи головою учнівської ради штату Айдахо.

Він закінчив Університет Бригама Янга (де був нагороджений іменною стипендією Hinckley Scholarship) та отримав ступінь магістра ділового адміністрування у Гарвардському університеті. По завершенні навчання, він оселився у Тампі, шт. Флорида, де займався бізнесом у сфері реклами, будівництва та охорони здоров’я.

Старійшина Андерсен та його дружина Кеті Уільямс Андерсен є батьками чотирьох дітей.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.