Тема

Запечатування

У Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів слово запечатування стосується об’єднання разом для вічності чоловіка і жінки та їхніх дітей. Це запечатування може здійснюватися лише у храмі чоловіком, який має священство, тобто владу від Бога. Відповідно до вірування святих останніх днів, запечатування означає, що ці сімейні стосунки будуть тривати і після смерті, якщо люди живуть за вченнями Ісуса Христа. Для святих останніх днів сім’я—як найважливіший підрозділ і на землі, і у вічності—є невід’ємною складовою Божого плану.

Якщо чоловік і жінка одружуються у мормонському храмі, то їхню шлюбну церемонію називають запечатуванням. Діти цієї пари, які народжуються потім, вважаються автоматично запечатаними до своїх батьків. Пари, які приєдналися до Церкви після їхнього одруження або які з тих чи інших причин не одружилися спочатку в храмі, також мають можливість бути запечатаними разом у храмі пізніше. Тоді діти цих батьків можуть бути запечатаними до них. Ці обряди запечатування можуть також бути виконані вікарно для померлих, завдяки чому сім’ї об’єднуються разом в усіх поколіннях.

СамІсус Христос у Новому Завіті говорив про запечатування:

“Прийшовши ж Ісус до землі Кесарії Пилипової, питав Своїх учнів і казав: “За кого народ уважає Мене, Сина Людського?”…

А Симон Петро відповів і сказав: “Ти Христос, Син Бога Живого!”

А Ісус відповів і до нього промовив: “Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою,—і сили адові не переможуть її.

“І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв’яжеш, те зв’язане буде на небі, а що на землі ти розв’яжеш, те розв’язане буде на небі!” (Матвій 16:13, 16–19).

Святі останніх днів вірять, що цю саму владу, дану Петру, у 1829 р. було також дано і Джозефу Сміту і вона перейшла до теперішнього пророка і Президента Церкви, Томаса С. Монсона. Лише пророк може надати іншим чоловікам владу запечатувати, і порівняно небагато чоловіків мають це повноваження у певний час.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.