Тема

Дні відкритих дверей храму

Коли Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів будує новий храм, ця священна будівля відкривається для публічних екскурсій. Будь-який бажаючий може відвідати цей храм під час проведення днів відкритих дверей, які зазвичай тривають декілька тижнів. Після цього храм офіційно освячується і стає відкритим тільки для членів Церкви, які активно беруть участь у житті Церкви.

Під час проведення днів відкритих дверей відвідувачі більше дізнаються про мету храмів і чому вони важливі для святих останніх днів. Екскурсія під час проведення днів відкритих дверей починається з показу короткого ознайомчого ролика, а потім гід-волонтер веде відвідувачів у храм. Усередині храму гід пояснює призначення основних приміщень, серед яких кімнати для навчання, для запечатування шлюбу або для хрищення . Гід також дає коротке пояснення вірувань святих останніх днів, пов’язаних з призначенням цих приміщень. У кінці екскурсії відвідувачів приводять у приміщення, де для них влаштовується прийом з легким пригощенням; там є волонтери, які дають відповіді на додаткові запитання.

Відвідування храму під час проведення днів відкритих дверей є безплатним, однак іноді потрібні квитки через велику кількість бажаючих подивитися храм. Крім публічних екскурсійних турів у дні відкритих дверей храму, часто проводяться тури для сусідів, підрядників, будівельників, місцевих ЗМІ і запрошених громадських та урядових посадовців.

Для членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів храм—це “дім Господа”, найсвященніше місце на землі. Завдяки храмовому служінню сім’ї об’єднуються разом на вічність, відбувається навчання стосовно мети життя і пояснюється Божий план спасіння. Відвідання храму є дуже важливим для особистого духовного зростання й зміцнення зобов’язання святих останніх днів наслідувати приклад Ісуса Христа.

На даний час у світі є 134 діючі храми і 26 храмів будуються або про їхнє будівництво було оголошено.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.