Тема

Документи Джозефа Сміта

Джозеф Сміт (1805–1844) був пророком-засновником і першим Президентом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Проект “Документи Джозефа Сміта” являє собою спробу зібрати всі наявні документальні матеріали, написані самим Джозефом Смітом або іншими особами, яких він призначав у якості писарів. Ця велика колекція є найважливішим ресурсом для вчених та студентів, які досліджують життя та діяльність Джозефа Сміта, ранній мормонізм та американську релігію дев’ятнадцятого століття.

Церковний історик і літописець старійшина Марлін К. Дженсен сказав: “Ми вважаємо, що проект “Документи Джозефа Сміта” буде найважливішим проектом церковної історії цього покоління”.

Ця видатна колекція буде включати в себе 20 томів, що складаються з шести серій: Щоденники, Одкровення і переклади, Історія, Документи, Адміністративні записи та Юридичні та ділові документи. Більше 2000 документів буде опубліковано в електронному вигляді на веб-сайті проекту, також велика кількість документів буде надрукована у вигляді книг.

Цей дослідницький проект одержав підтримку з боку Комісії у справах історичних публікацій та записів, яка діє при Національному архіві. Таке схвалення означає, що на всіх етапах цієї роботи дотримуються найвищих наукових стандартів.

Над проектом працюють вчені, архівісти та редактори, що працюють у штаті Бібліотеки історії Церкви. Видавцем друкованих матеріалів і веб-публікацій проекту є The Church Historian’s Press, підвідділ публікацій відділу церковної історії Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.