Прес-релізи

Відкриття нової місії в Україні

1 липня 2013 року Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) відкриє четверту місію в Україні. Українська Львівська місія буде започаткована з уже існуючої Київської місії. Створення нової місії стало можливим завдяки збільшенню кількості молодих чоловіків і жінок, які відгукнулися на заклик Президента Томаса С. Монсона служити на місії. Вона буде задовольняти потреби місцевих філій.

Багато місіонерів, які на даний час служать у Київській місії, будуть призначені служити в цій новій місії. Згодом до них приєднаються нові місіонери, які завершать своє навчання в Центрі підготовки місіонерів. На даний час Київська місія складається з місіонерів, які розмовляють російською або українською мовами. Україномовні місіонери будуть служити у Львівський місії з 1 липня 2013 року під керівництвом нового президента місії Деніела І. Латтіна.

Президент Йорґ Клебінгат, президент Київскьої місії, вважає, що "розділення місії в першу чергу допоможе місцевим філіям і місіонерам, оскільки два президенти місій зможуть приділяти більше особистої уваги, ніж один президент. Інфраструктура, далекі відстані й несприятлива погода протягом тривалих зимових місяців ускладнили відвідування філій з необхідною регулярністю, тому це буде благословенням для всіх людей.

Я вважаю знаком згори те, що Батько Небесний доручає українським святим і нашим місіонерам вести роботу зі збирання Ізраїля більш швидкими темпами і з оновленою відданістю. Змога краще здійснювати керівництво буде благословенням як для місіонерів, так і для місцевих приходів".

Президент Клебінгат додав: “Остаточні рішення щодо складу ще приймаються. Однак, як виявилось, Українська Львівська місія спочатку матиме десь біля 40-55 місіонерів, а Київська місія близько 60-80”.

Церква мормонів на даний момент налічує  347 місій. Деякі з цих місій  будуть поділені, щоб сформувати додаткові 58 місій, що в сумі становитиме 405 місій Церкви. Час від часу Церква відкриває, закриває та ділить місії по всьому світу відповідно до зростання або зменшення кількості місіонерів та через інші потреби. Нові місії функціонуватимуть на тих самих територіях, які займають вже існуючі місії. У цей час не відкриватимуться нові території або країни для запровадження місіонерської роботи.

Відкриття нових місій в усьому світі є результатом "негайної і безпрецедентної" відповіді на оголошення, зроблене Президентом Томасом С. Монсоном на жовтневій конференції стосовно зменшення віку служіння на місії повного дня:  для молодих чоловіків – з 18 років, а для молодих жінок – з 19. Відгук молодих членів Церкви на заклик Господа збільшив загальну кількість місіонерів СОД, які на даний час служать на місії по всьому світі, до більш ніж 60000 молодих чоловіків та жінок вперше за  більш ніж десять років. Кількість молодих чоловіків і жінок, які подали документи служити на місії, стрибнула майже на 500 відсотків після внесення цієї зміни.

"Активна відповідь на зміни щодо місіонерського віку відкрила нові можливості для служіння тисячам молодих людей, і вони відгукнулися з неймовірною вірою, – сказав старійшина Рассел М. Нельсон – голова Місіонерської виконавчої ради. – Вони будуть проповідувати євангелію. Вони будуть вчити, вони будуть свідчити, вони будуть рятувати, і вони будуть благословляти життя дітей Божих.

Місіонерська програма Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів є однією з її найбільш визначальних особливостей. Місіонерів можна побачити і на вулицях сотень великих міст по світі, і в тисячах менших населених пунктів. Місіонерська робота заснована на принципах Нового Завіту, коли місіонери служать в парах, навчаючи євангелії і виконуючи обряд хрищення тих, хто повірив в ім’я Ісуса Христа”.
 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.