Прес-релізи

Церква реагує на більш ніж 100 надзвичайних ситуацій у 2012 році

Щороку Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів надає термінову допомогу людям по всьому світу, які потерпають від стихійних лих, воєн і голоду. У лічені години після стихійних лих Церква співпрацює з місцевими урядовцями, щоб визначити, які товари й продукти необхідно постачати. Постраждалим людям надається допомога незалежно від національності або релігії.

Протягом 2012 року Церква надала жертвам, які потерпали від 104 катастроф у 52 країнах, сотні тисяч фунтів продуктів харчування, води, одягу, медичного устаткування, предметів гігієни та інші речі. Крім того, місцеві провідники Церкви організували команди з тисяч членів-добровольців, щоб розподіляти допомогу і підтримувати постраждалих від цих стихійних лих, пожертвувавши більше 1,3 мільйонів годин безоплатного служіння (що дорівнює приблизно 28 млн. американських доларів).

"Як члени Церкви ми наслідуємо Ісуса Христа і Його приклад, допомагаючи всім, хто в скруті",---сказав Стів Пітерсон, головний менеджер Служби Благополуччя Церкви, яка включає в себе гуманітарну допомогу та реагування під час стихійних лих.

Найбільша допомога Церкви у 2012 році була надана для подолання наслідків урагану Сенді. Приблизно 28 тис. членів Церкви пожертвували майже 300 тис. годин служіння в своїх громадах, де, працюючи з сусідами, допомагали розчищати від сміття та уламків територію уздовж східного узбережжя. Члени Церкви також допомагали роздавати їжу, воду, одяг, інвентар для очищення території, лопати, генератори, водяні насоси та інші предмети.

"Коли Церква відгукується на катастрофу, ми посилаємо матеріальні ресурси і добровольців, але найголовнішим у наданні допомоги є спільна праця наших членів Церкви зі своїми сусідами та громадами",---сказав Лінн Самсел, директор Церковної служби з надання допомоги за надзвичайних обставин.

Крім надання допомоги після урагану Сенді, у 2012 році Церква надавала допомогу Сирії (громадські заворушення), Філіппінам (тайфуни), США (торнадо) та Японії (продовження подолання наслідків землетрусу та цунамі 2011 року). Допомога, надана Церквою для подолання наслідків катастроф у 2012 році, наводиться нижче:

Сирія - Громадські заворушення і кризова ситуація з біженцями

  • Починаючи з березня 2012 року, більш ніж 150 тис. сирійців втекли до Йорданії,  щоб уникнути насилля в Сирії. Інші 150 тис. або більше сирійців рятувалися втечею до Туреччини, а ще більша кількість людей перебралися до Лівану.
  • Церква надала продукти, дитяче харчування, предмети гігієни, підгузки, теплий одяг, чоботи та ковдри, щоб задовольнити потреб біженців у переповнених таборах в Йорданії та Лівані.
  • 200 тис. ковдр, 50 тис. дитячих пальт і 14 комплектів медичного устаткування для надання невідкладної медичної допомоги були надані сирійським біженцям в Туреччині й був надісланий запит на додаткову допомогу.

Філіппіни — тайфуни

  • У серпні 2012 року на столицю Філіппін, Манілу, обрушився тропічний шторм, який спричинив сильні повені і завдав шкоди більш ніж 900 тис. людей. Було зареєстровано більше 70 смертей.
  • Члени Церкви на Філіппінах зібрали і розповсюдили комплекти харчування, санітарно-гігієнічні набори, ковдри, одяг, домашнє начиння та інші предмети допомоги постраждалим від повені.

Сполучені Штати — торнадо

  • З березня по жовтень 2012 року в США було зареєстровано більш ніж 900 торнадо і підтверджено 68 смертей.
  • Найбільший торнадо мав місце у березні 2012 року на Середньому Заході та Півдні.
  • Церква надала допомогу 12 штатам, виділивши більш ніж 2000 волонтерів, які допомагали з прибиранням.

Японія —відновлення після землетрусу й цунамі

  • 11 березня 2011 року стався землетрус у 9 балів.
  • У 2012 році Церква продовжувала надавати допомогу громадам, які потерпали після цунамі.
  • Церква виділила 13 мільйонів доларів для надання допомоги та проведення відновлювальних робіт.
  • Більше 250 тонн запасів було розповсюджено в перші кілька місяців після катастрофи, включаючи їжу, воду, ковдри, постільну білизну, предмети гігієни, одяг і паливо.
  • На сьогоднішній день понад 31 тис. добровольців від Церкви пожертвували більш ніж 608 тис. годин служіння.
  • Церква встановила партнерські стосунки з урядом, волонтерськими та промисловими організаціями.
  • Центр зайнятості СОД працює на території Сендай, щоб допомогти членам Церкви та іншим людям, які втратили робочі місця через катастрофу.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.