Прес-релізи

Великоднє привітання від Міністерства культури України 

Маю високу честь щиросердечно привітати Вас особисто із радісним і всепереможним Днем Христового Воскресіння - Пасхою Господньою! До цих скромних привітань одностайно приєднуються і всі мої колеги - співробітники на ниві державно-церковних взаємин, які, працюючи у Департаменті у справах релігій і національностей Міністерства культури України, докладають максимальних зусиль, щоб кожна віруюча душа і кожна організована релігійна спільнота відчували повну і беззаперечну втіху та наснагу від відчуття того, що їхні переконання є не лише зреалізованими, але й максимально пошанованими у рідній державі.

Немає більшої радості і немає більшого чуда, як усвідомлення Божественної Таїни Христового Воскресіння, що, за Промислом Господнім, сталося майже дві тисячі років і було засвідчене людству, як видимий знак Божественної опіки і Найвищої Присутності у світі, зруйнованому гріхом і зневірою. Зараз також є багато тих, хто продовжує сумніватися: і не лише у дійсності та величі Воскресіння Месії, але й у тому, що завдяки турботі і дії Святого Духа наше суспільство також неухильно рухається і наближається до все більшого прозріння, очищення і вдосконалення.

Всеукраїнський Майдан та Революція Гідності, освячені кров’ю мучеників за ідеали свободи і справедливості, стали для українського суспільства справжньою Пасхою і пробудженням від летаргічного сну, в якому нас намагалися тримати попередні керманичі держави. І так, як кожне віруюче серце оживає від тремтливого усвідомлення незбагненності й недосяжності для людському розуму таїнства Воскресіння плоті, так само й кожна натхненна душа щирого громадянина нашої держави не може не торжествувати й не радіти, усвідомлюючи, що оновлюючі вітри змін і перетворень обов’язково принесуть для всього суспільства новий рівень осягнення надскладних процесів Воскресіння питомої, спадкової духовності, що є історичним набутком соборної української спільноти і яка буде покладена в основу майбутнього утвердження та розквіту української державності.

Христос воскрес! Воістину воскрес!

З повагою і сердечними побажаннями виняткових пасхальних святкувань, 

Директор Департаменту у справах релігій і національностей

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.