Прес-релізи

Як бути кращими вчителями і учнями

Як бути кращими вчителями і учнями: про це навчав старійшина Каллістер, генеральний президент Недільної школи мормонської церкви.

1 листопада 2014 року брати і сестри Київського українського колу мали чудову нагоду побувати на зустрічі з президентом Недільної школи Церкви Ісуса Христа Останніх Днів братом Тедом Каллістером. Брати і сестри отримали унікальну можливість навчатися тому, як бути кращими вчителями і кращими учнями. Прозвучало дуже багато натхненних думок, які стимулювали не лише до роздумів, але й до дій. В залі панувала дуже дружня, невимушена атмосфера. Брати та сестри активно спілкувалися, відповідали на запитання і ділилися власним досвідом. Це дало змогу ще глибше зрозуміти, наскільки духовний розвиток кожного залежить від якості викладання у Недільній школі, від уміння вчителів і учнів бачити головну ціль. А вона полягає, як наголосив президент Каллістер, у тому, щоби захистити і зміцнити віру. Для цього необхідно по-справжньому любити своїх учнів і виявляти щиру зацікавленість їхнім життям.

Сестра Калістер, яка також мала можливість поділитися своїм свідченням, говорила про те, як можна дати учням зрозуміти, що про них турбуються — посміхнутися, похвалити, подякувати. Адже ці прості речі можуть змінити чиєсь життя.

Перший радник президента Східноєвропейської території, старійшина Беннет, який також брав  участь у зустрічі, нагадав, що Господь часто навчав, ставлячи запитання, і що ті учні, які піднімають руки, бажаючи відповідати, тим самим демонструють свою віру і бажання бути навченими через Святого Духа.

“Президент Каллістер показав нам дуже важливий принцип ,- сказала сестра Наталя Фокіна.-  Вчитель ставить запитання, учень відповідає,  його уважно слухають,  ставлять допоміжні запитання, підсумовують. І з кожним, хто піднімав руку під час навчання, спілкування проходило так само. Така увага до всіх учасників зустрічі створювала особливу атмосферу довіри і зацікавленості, відчуття сім’ї. Тож не дивно, що всі присутні дуже уважно слухали і брали активну участь у розмові”.

“Я ще більше усвідомила, - продовжила сестра Наталя Малишенко, - як важливо піднімати руку, коли від тебе чекають відповіді. Це свідчить, що ти хочеш запросити Святий Дух і навчатися. Бо коли Дух поряд, страх відступає, і ми почуваємо себе більш упевнено”.

“Мені дуже сподобалося, - поділився враженнями брат Микола Оніщук,- що, незважаючи на рівень його знань, президент Каллістер абсолютно позбавлений зверхності. Він спілкувався із залом на рівних. Це створювало надзвичайно комфортні умови для навчання і позбавляло будь-яких комплексів”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.