Прес-релізи

Що таке індексування?

Індексування – це дуже цікавий всесвітній проект та вид служіння, яким залюбки займаються члени нашої Церкви. Людям, які мають бажання займатися власним родоводом, треба звертатися до архівів, іноді подорожуючи на значні відстані. Протягом довгого часу їхньою мрією було колись відкрити Інтернет, надрукувати ім’я предка в рядку для пошуку та знайти потрібну інформацію, не виходячи з дому. Індексування – це перший крок до здійснення цієї мрії.

Воно полягає в складанні бази даних імен людей, які жили 150-200 років тому. Ці дані збереглися в метричних книгах, переписах населення та інших документах, які у великій кількості оцифровано Церквою та іншими організаціями в багатьох архівах різних країн, в тому числі в Україні та Росії. Волонтери, які долучаються до всесвітнього проекту індексування, займаються тим, що «гортають» на екрані власного комп’ютера сторінки цих книг, які велися їхньою рідною мовою, та заповнюють відповідні поля програми – створюють так звані «індекси», завдяки яким стає можливим пошук інформації про людей, серед яких можуть буди і наші предки.

Щоб долучитися до цієї програми, волонтер, який бажає цим займатися, може відвідати сайт Індексування FamilySearch, завантажити програму для індексування, зареєструватися та займатися цим дуже цікавим видом служіння у вільний час на своєму власному комп’ютері. Консультанти з сімейної історії в приходах та просто досвідчені «індексатори» завжди раді допомогти початківцям.

Ви можете знайти імена, які вже проіндексовано, зайшовши на сторінку Сімейно-історичні документи України, яка є доступною російською та українською мовами. Спробуйте!

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.