Прес-релізи

В Україні започаткована програма із самозабезпечення

Всі ми інколи потрапляємо у ситуацію, коли потрібна допомога або просто підказка обізнаних людей. Хтось шукає нову роботу, а хтось стоїть перед вибором вищого навчального закладу чи обранням власного бізнесу.

Далеко не всім вистачає досвіду, знань, а інколи й упевненості, аби прийняти правильне рішення. І це не припущення. Оскільки таких проблем у нас  побільшало, Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів було ініційовано створення Програми із самозабезпечення.

Насправді програма не нова: вона вже діяла в нашій країні. З 1998 року працювали центри зайнятості, у 2001 році був утворений постійний освітній фонд, а з 2012-го року обидві ці ініціативи були об’єднані в одну програму.

Церква завжди приділяла велику увагу життєвому рівню своїх членів. Гордон Б.Хінклі, передостанній президент ЦІХСОД, наголошував: “Господь не хоче бачити людей у бідності, Він підтримує і допомагає кожному виявити свої здібності і таланти, щоби мати можливість  гідно утримувати себе і свої родини”. В Ученні і Завітах, священній книзі мормонів, читаємо: “Не будь лінивим; бо той, хто лінується, не їстиме хліба і не носитиме одяг трудівника”( УЗ 42:42).

Мета Церкви — допомагати людям навчитися нести відповідальність за своє духовне і матеріальне благополуччя. Ще d 1936 році Перше Президентство Церкви звернулося із таким зверненням: “Нашою головною метою було розробити … систему, завдяки якій прокляття ледарства разом із негативними наслідками допомоги по безробіттю були б скасовані, а незалежність, працьовитість, економність і самоповага знову б зайняли своє місце серед нашого народу... Труд як основний принцип повинен знову зайняти своє чільне місце в житті членів Церкви” (in Conference Report, Oct. 1936). 

ЦІХСОД вважає, що, навчившись забезпечувати самих себе, її члени будуть здатні брати на себе більшу відповідальність, навчаться приймати важливі рішення самостійно, а також краще служити та піклуватися про інших.

Нинішня Програма із самозабезпечення, яка запущена Церквою цього року, орієнтована на тих, хто збирається розпочати або розвивати свій бізнес, хто шукає роботу,  і хто потребує фінансової підтримки у навчанні.

         До Центру, який облаштований  у Церковному приміщенні за адресою Шота Руставелі, 16, вже звертаються по допомогу члени Церкви. Поки серед них, в основному, ті, хто потребує допомоги у пошуках роботи.  Проте Програма із самозабезпечення не передбачає працевлаштування. Головна її мета, як то кажуть, не ловити рибу, а дати вудку і навчити рибалити.

Тут  спеціалісти можуть підказати, наприклад, як правильно написати резюме, де можна отримати інформацію про вакансії, як успішно відповідати на запитання під час інтерв’ю з роботодавцем, як розібратися у причинах гальмування розвитку власного бізнесу, тобто дати можливість людям повірити у власні сили і зрозуміти, як правильно діяти в тих обставинах, в яких вони опинилися.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів також велику увагу приділяє освіті своїх членів - як духовній, так і світській. Саме тому Програмою самозабезпечення передбачена система заохочення, в тому числі, оплата за навчання у вищих навчальних закладах України. Для цього зібрана інформація про професії, яких потребує наразі наша країна, і саме на них орієнтуватимуть майбутніх абітурієнтів. Передбачена також система погашення кредитів, наданих Церквою. Є навіть певні умови, які дозволять суттєво скоротити час і суму погашення кредитів  за умов успішного навчання.

Хоча ця Програма і не є зовсім новою, вона відрізняється від попередніх. Зокрема, зараз значно зріс перелік запропонованих спеціальностей, більше уваги приділятиметься  підготовці  тих, хто звертатиметься по допомогу, більш удосконалено програму для потенційних студентів, відкрито Центральний офіс, який координуватиме всю роботу як у Києві, так і в інших містах країни.

Дуже важливим є те, що члени Церкви не залишаються наодинці зі своїми проблемами. Велику підтримку надає священство. Саме єпископи знають тих, хто потребує втішення і допомоги, тож вони можуть підказати, до кого їм звертатися за порадою. Усі спеціалісти, які вже працюють і працюватимуть над втіленням Програми у життя, покликаються Президентством Церкви. Всі вони моляться про провід, щоб краще знати, як і чим допомогти нужденним.

моляться, що мати скерування і знати, як і чим допомогти нужденним.

 

 

 

                                  

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.