Прес-релізи

Релігія і наука: зустріч представниів ЦІХСОД з завідувачем кафедри релігієзнавства Національного університету імені Тараса Шевченка

2 грудня 2014 року відбулася зусріч директора Національного комітету зі зв’язків з громадськістю Церви мормонів в Україні Кирила Похилька та його асистента по роботі зі ЗМІ Катерини Сердюк з Євгеном Харьковщенком, завідувачем кафедри релігієзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, та Ларисою Владиченко, доцентом цієї ж кафедри.

Мета зустрічі---обговорення шляхів співпраці цього вищого навчального закладу з релігійними конфесіями, зокрема Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів, оскільки керівники та викладачі кафедри відчули нагальну потребу поєднання теоретичних знань з практичним досвідом студентів. Лише за минулий місяць три групи студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка побували на храмовій ділянці, щоб познайомитися з віровченням та обрядами ЦІХСОД не лише з книжок та брошур, але шляхом безпосереднього спілкування з членами Церкви.

Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю у двох напрямках: науковому та культурно-гуманістичному. Це сприятиме не лише поглибленому вивченню релігії, але і знаходженню шляхів порозуміння між релігійними конфесіями завдяки проведенню спільних проектів на базі навчальних закладів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.