Прес-релізи

Мормони індексують записи метричних книг ХІХ століття

Павліна Убійко

З 1 по 9 листопада у Київському колі Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів відбувся тривалий 9-денний марафон з індексування (оцифровування записів з архівних метричних книг). Мета індексування---зробити рукописні метричні записи, які зберігаются в архівах, доступними для всіх дослідників сімейної історії.

Щоб долучитися до цієї програми, волонтер, який бажає цим займатися (не обов’язково член Церкви), може відвідати сайт indexing.familysearch.org, завантажити програму для індексування, зареєструватися та займатися цим дуже цікавим видом служіння у вільний час на своєму власному комп’ютері.

Учасники «долали дистанцію» здебільшого не виходячи з домівок. Також була можливість задіяти Центри сімейної історії в приходах та збиратися невеликими групами для спільного індексування в різних місцях. За ці 9 днів група Київського колу та приєднані до неї індексатори західної половини України обробили більше 39 000 записів з метричних книг ХІХ сторіччя. Загальна кількість учасників марафону в групі сягнула 214 осіб.

Також, після розміщення оголошення про марафон на сторінці «Індексатори України» нас захотіли підтримати індексатори з усієї України та багатьох частин Росії. Всі разом (близько 450 осіб) ми змогли проіндексувати майже 95 000 записів. Але головне – не цифри, а дух єдності, радість та приємне відчуття виконання потрібної роботи.

Марафони з індексування проводяться в Київському колі кілька разів на рік. Вони організуются для того, щоб ознайомити з цим видом служіння більше нових волонтерів. Ті, хто займається цим постійно, полюбляють такі марафони, тому що це нагода попрацювати в великій команді та перевірити свої можливості.

Чекаємо з нетерпінням на наступний марафон!

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.