Hero-Image-Saturday-mornng-News-Article_UKR.jpg
Новини

Під час недільної ранкової сесії відбудеться всесвітнє урочисте зібрання з виголошуванням осанни

Оголошено Президентом Нельсоном під час Суботньої ранкової сесії

Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Рассел М. Нельсон оголосив 4 квітня 2020 року, в суботу, що в ході недільної ранкової сесії Генеральної конференції (5 квітня 2020 року о 19:00 за київським часом) відбудуться всесвітні урочисті збори, на яких він очолить святих у виголошуванні осанни.

"Ми молимося, щоб ця конференція була пам'ятною і незабутньою завдяки посланням, які ви почуєте, унікальним оголошенням і подіям, в яких вам буде запропоновано взяти участь, — сказав Президент Нельсон. — Наприклад, на завершення недільної ранкової сесії ми скличемо всесвітні урочисті збори, де я очолю вас у священному виголошенні осанни. Ми молимося, щоб ви отримали глибокий духовний досвід, коли ми будемо усім світом в унісон висловлювати глибоку вдячність Богу-Отцю і Його Улюбленому Сину, вихваляючи Їх унікальним способом".


Що таке урочисте зібрання? 

Урочисте зібрання — це особливе та священне зібрання, в ході якого проводиться підтримка нових президентів Церкви, освячення храмів або інших унікальних будівель (наприклад, Конференц-центру), оголошується про появу нових Писань, здійснюється навчання керівників священства. Президент Нельсон в ході свого виступу оголосить про особливу мету урочистих зборів в неділю вранці.

"Урочисте зібрання" — це вислів з Біблії давньоєврейською мовою; перший храм в Єрусалимі було освячено під час урочистих зборів. Таким чином, цей термін здавна пов'язаний зі священними і особливими подіями.

Що таке виголошення осанни? 

Святі останніх днів через виголошення осанни віддають честь і хвалу Богу-Отцю і Його Сину Ісусу Христу.

Осанна — це символ вітання, яким народ зустрічав Ісуса під час його тріумфального входу в Єрусалим протягом останнього тижня Його життя. "Осанна синові Давидовому; Благословенний, хто йде в ім'я Господнє! Осанна на висоті!" — сказано в Новому Завіті.

Історія "осанни" в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів сходить до днів, що передували офіційній організації Церкви в 1830 році. В одкровенні, даному в 1829 році Мартіну Харрісу, було велено наступне: "Проповідуй та нагадуй, виголошуй істину гучним голосом, з радісним почуттям вигукуючи: Осанна, осанна, хай буде благословенне ім'я Господа Бога!"

Виголошування осанни проводилося на загальних зборах членів Церкви під час посвячення храму в Кіртланді 1836 року. Незадовго до закінчення служби посвячення присутні об'єдналися в трикратному виголошуванні: "Осанна! Осанна! Осанна Богу і Агнцеві, амінь, амінь і амінь!"

З моменту церемонії закладення наріжного каменю храму в Солт-Лейк-Сіті 1892 року виголошення осанни відбувалося одночасно з помахуванням білими носовими хустинками у повітрі. "Для цієї священної події нам знадобляться чисті білі хустинки, — пояснив Президент Нельсон в суботу вранці. — Але якщо у вас немає хустинки, ви можете просто махати рукою".

На завершення виголошення осанни в неділю всі разом виконають гімн "Дух Божий", як це було під час освячення Кертлендського храму.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.