Новини

Новий символ Церкви наголошує на головній ролі Спасителя

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів має новий символ для визначення своєї віри. Пророк Церкви і Президент Рассел М. Нельсон оголосили про нього і пояснили його важливість під час Суботньої вечірньої сесії квітневої генеральної конференції 2020 року.

Президент Нельсон сказав, що впровадження цього нового символу є продовженням тих зусиль, які він відчув натхнення запровадити у серпні 2018 року, щоб зосередитися на назві Церкви, яку було явлено божественним чином через одкровення. Він сказав, що з того часу церковні провідники, відділи, пов’язані з нею організації, основний веб-сайт, члени Церкви та багато інших людей тепер використовують правильну назву Церкви.

“Ми доклали надзвичайних зусиль, бо коли ми усуваємо ім’я Господа з назви Його Церкви, то ненавмисне усуваємо Його як ключову фігуру нашого поклоніння і нашого життя”, — сказав Президент Нельсон, який особливо наголосив на використанні правильної назви Церкви у своєму служінні, починаючи принаймні з 1990 року. “Коли ми беремо на себе ім’я Спасителя під час хрищення, то зобов’язуємося свідчити — своїми думками і вчинками, — що Ісус є Христос”.

 

Цим новим символом наголошується на імені Ісуса Христа і Його головній ролі в усьому, що робить Церква. Назву Церкви узято в прямокутну рамку, яка представляє наріжний камінь. Ця ідея має біблійні коріння. Апостол Павло, використовуючи метафору з будівництва, у листі святим в Ефесі у першому столітті написав, що Церква збудована на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос. Центральний елемент символу представлено мармуровою статуєю Торвальдсена — Крістус. Ісус стоїть під аркою, нагадуючи про те, що Він вийшов з могили на третій день після Своєї смерті.

“[Символом] зображено воскреслого, живого Господа, Який простягає руки, щоб обійняти усіх, хто прийде до Нього”, — сказав Президент Нельсон. — Цей символ має бути знайомий багатьом, адже ми вже давно асоціюємо відновлену євангелію з живим, воскреслим Христом”.

Цей новий символ буде використовуватися в церковних матеріалах за вказівками Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Деталізовані настанови щодо використання символу знаходяться в розробці, включаючи можливість використання нового символу по всьому світу.

“Цей символ відтепер буде використовуватися як візуальний ідентифікатор для офіційної літератури, новин і подій Церкви, — продовжував Пророк. — Це нагадуватиме усім про те, що це — Церква Спасителя, і все, що ми робимо, як члени Його Церкви, зосереджується на Ісусі Христі і Його євангелії”.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є всесвітньою сім’єю, яка налічує більше 16 мільйонів членів Церкви по всьому світі. Цей новий символ створюють 110-ма мовами, що є складним процесом, на виконання якого піде кілька місяців. Як закликало Перше Президентство у 2019 році, коли Церква вносила зміни, аби краще відображати правильне використання повної назви Церкви, члени Церкви по всьому світу мають виявляти терпіння і поштивість у той час, коли ці зміни щодо символу запроваджуються їхньою мовою.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.