sacred-grove-2020-march-ukr.jpg
Новини

Пророк представляє нове проголошення світу: “Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа”

Під час недільної ранкової сесії 190-ї щорічної генеральної конференції Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Президент Рассел М. Нельсон представив проголошення на честь 200-ї річниці Першого видіння Джозефа Сміта.

У цьому документі, який має назву: “Відновлення євангелії Ісуса Христа: Проголошення світові, присвячене двохсотій річниці цієї події”, окреслено основні вірування святих останніх днів. Вони включають у себе: верховенство Ісуса Христа у спасінні, божественне походження одкровень Джозефа Сміта і Книги Мормона, унікальну місію Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів та той факт, що Відновлення, яке почалося з явлення Божества Джозефу Сміту під час Першого видіння у 1820 році, триває. У проголошенні люди повсюди запрошуються дізнатися для себе про те, що Бог розмовляє і що це Відновлення істини відбувається для того, щоб допомогти їм підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа.

Президент Нельсон представив і зачитав проголошення (його авторами є Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів) у попередньо записаному відео зі Священного гаю в Пальмірі, штат Нью-Йорк. Той гай був місцем, де Джозефу Сміту явилися у видінні Бог Батько та Ісус Христос.

Замість зведення фізичного монументу на честь того особливого часу в історії Церкви, Президент Нельсон сказав, що Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів відчули натхнення створити “монумент зі слів — слів урочистого і священного проголошення — слів написаних, не висічених на “таблицях камінних”, а які можна вигравіювати на “тілесних таблицях” наших сердець (2 Коринтянам 3:3)”.

Прочитавши це проголошення, Президент Нельсон очолив всесвітнє зібрання у вигуку Осанни. Цей вигук має біблійні коріння і бере початок з перших днів існування Церкви. Він є способом, в який святі останніх днів шанують і славлять Бога Батька і Його Сина, Ісуса Христа. Ця подія є особливо видатною, оскільки Церква святкує двохсотліття явлення Божества Джозефу Сміту у Першому видінні.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.