Новини

В Харкові засновано кіл Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосила про створення Харківського українського колу. Це сталося під час конференції Харківського округу, яка відбулася онлайн 25 квітня 2021 року, під головуванням генерального авторитета Церкви, члена Першого Кворуму Сімдесяти, президента Східноєвропейської території – старійшини Кристофела Голдена.

Офіційне оголошення щодо організації колу і відповідних змін в покликаннях було зроблено старійшиною Олексієм Гакаленком. Він повідомив про розформування Харківського округу та від імені всіх провідників Церкви подякував прихожанам за служіння в багатьох покликаннях в окрузі, після чого старійшина Гакаленко оголосив про створення Харківського українського колу, який складатиметься з приходів та філій Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Полтави та Сум.

© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Президентом колу було покликано брата Павла Михайловського, першим радником – Валерія Мирошниченка, другим радником – Антона Михайловського.

Кіл – це адміністративна одиниця Церкви, що складається з декількох приходів або філій, розташованих в одному географічному регіоні. Слово кіл взято з образу намету у Старому Завіті, де “намет”, тобто церква, тримається на вбитих в землю колах, що підтримують його (див. Ісая 54:2). 

Харківський український кіл став другим колом в Україні. Перший кіл в нашій країні було організовано 30 травня 2004 року в Києві.  

Адміністрування колу, яке вимагає значних затрат часу і зусиль, здійснюється самими членами Церкви. Місцеві провідники пропонують більшості членів Церкви служити в тих чи інших покликаннях. Серед їхніх обов’язків у цих покликаннях є місцеве адміністрування, навчання або інше служіння. Ці обов’язки змінюються на регулярній основі відповідно до потреб громади.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.