Новини

Церква вшановує пам’ять про постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

35 років тому сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики — 26 квітня 1986 року через вибухи було зруйновано четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Ця подія призвела до викиду шкідливих радіоактивних речовин, які забруднили територію багатьох європейських країн, негативно вплинули на життя сотні тисяч людей та призвели до загибелі або втрати здоров’я багатьох ліквідаторів аварії.

-2021.jpg
-2021.jpg
Зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Фото: ukrinform.ua

В ці дні віруючі люди по всій країні згадують у своїх молитвах тих, хто пожертвував своїм власним здоров’ям та життям заради інших. В громадах Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, зокрема в Києві та Київській області, вшанували пам'ять про ліквідаторів та інших постраждалих у спільних молитвах під час недільних богослужінь. Люди зверталися з проханнями до Бога щодо тих, хто вже пішов з цього життя та тих, хто страждає від наслідків аварії.

Напередодні роковин аварії молодь Церкви зустрілася з ліквідатором та працівником ЧАЕС Петром Виговським, членом одного з київських приходів Церкви. В 1986 році пан Петро працював на ЧАЕС та брав участь у ліквідації наслідків аварії. Під час онлайн-зустрічі 10 квітня 2021 р. молодь дізналася про подробиці аварії та процес її ліквідації від безпосереднього учасника тих подій та мала можливість поставити свої питання. "Ми дякуємо всім хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, оскільки без цих людей і їх жертви масштаби катастрофи були б значно страшнішими для всіх нас" — зазначила Юлія Горбач, ведуча онлайн-конференції.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.