Новини

Церква в Україні продовжує запроваджувати успішні всесвітні практики

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) продовжує запроваджувати в Україні практики, що вже багато років успішно діють в інших країнах. Серед таких — наявність в розпорядженні єпископів професійних психологів, підготовлених для роботи з членами Церкви. 

У тих випадках, коли труднощі в житті людини пов’язані не тільки з духовними проблемами, але й з такими, що входять до компетенції професійних психологів, єпископ матиме змогу запропонувати прихожанину звернутися до дипломованого медичного спеціаліста.

 

"Мета кожного провідника Церкви — допомагати людям. У деяких виняткових випадках ця допомога буде ефективнішою, якщо будуть залучені медичні спеціалісти. Ця практика чудово зарекомендувала себе у світі і є природнім шляхом розвитку Церкви в нашій країні", — зазначив Олег Кравченко, президент Київського колу

Причинами звернення людини до психолога можуть бути стани, що підпадають під певну медичну класифікацію. Це різного роду залежності, деякі сімейні конфлікти, депресії, ПТСР та інше. І хоча зазначені психологи не є членами Церкви, для кращого розуміння світогляду своїх можливих клієнтів їх було підготовлено церковною Службою сім’ї СОД.

Протягом останнього року місіонери Служби сім’ї СОД — сестра Байс з чоловіком — зустрічалися та готували українських психологів до роботи з членами Церкви. Сестра Байс, яка приїхала зі США у якості місіонера Служби сім’ї СОД у Східній Європі, більш ніж 30 років успішно займалася професійним консультуванням у сфері сімейних стосунків та подолання згубних звичок.

Наразі особисті зустрічі з психологами доступні лише у Києві, члени Церкви з інших міст України, за рекомендацією місцевих провідників священства, можуть скористатися можливістю онлайн консультацій. 

Служба сім’ї СОД — це приватна неприбуткова організація, що діє у багатьох країнах світу та була започаткована Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів, щоб зміцнювати як окремих людей, так і сім’ї. Головними напрямами діяльності Служби сім’ї СОД є консультації для подружжя та сім’ї, медична й освітня допомога, програма подолання згубних звичок та, серед іншого, консультування церковних провідників, коли вони працюють з членами своїх громад, які відчувають труднощі в соціальній чи емоційній сфері. 

Додаткові матеріали

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.