Новини

Жінки-провідники різних релігій зустрічаються на міжнародній конференції присвяченій життю за вірою

Місцеві та світові лідери-жінки — представники індуїзму, ісламу, сикхізму та християнства — зібралися у місті Ньюпорт, що в Уельсі, Великобританія, на Всесвітню міжрелігійну жіночу конференцію. Метою зустрічі був діалог щодо "життя за вірою у секулярному світі". Доповідачі ділилися досвідом про те, як особисті релігійні переконання допомогли їм позитивно скеровувати своє життя.

Дві жінки-лідери Церкви Ісуса Христа Святих Останіх Днів (мормони) сестра Джин Б. Бінгем та сестра Джой Д. Джоунс розпочали свій десятиденний візит до країн Європи, відвідавши Всесвітню міжрелігійну жіночу конференцію.

"Коли ми об’єднані разом, як жінки віри, ми не тільки зміцнюємо відносини між релігіями, але й змінюємо життя окремих людей, котрі знаходяться у скруті", — зазначила сестра Джин Б. Бінгем, генеральний президент Товариства допомоги Церкви, виступаючи перед 300 учасниками конференції. Товариство допомоги — одна з найстаріших та найбільших жіночих організацій у світі. Сестру Джин Б. Бінгем супроводжувала сестра Джой Д. Джоунс, генеральний президент Початкового товариства Церкви. Президентство Початкового товариства опікується церковною організацією, що навчає дітей віком від 18 місяців до 12 років.

"У цей час релігійного непорозуміння дуже приємно зустрітися з однодумцями – жінками, які зосереджують свою увагу на наших спільних цінностях та мають бажання служити своїм громадам", — зазначила Аманда Морріс з Ісламської ради Уельсу.

Частиною конференції був проект служіння на користь організації "Samara’s Aid Appeal", яка отримала гігієнічні набори для відправки жінкам-біженцям в Сирії та Іраку. Коментуючи цей проект, Джулі Джонс, член Уельської міжрелігійної ради та координатор проекту, сказала: "Спільна праця задля доброї мети зближує жінок всіх вірувань в особливий спосіб".

Додаткові матеріали

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.