Новини

Ставлення святих останніх днів до вакцинації

У відповідь на велику кількість запитань до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів стосовно її позиції щодо вакцинації, ми наводимо текст офіційної заяви Першого Президентства, найвищого керівного органа всесвітньої Церкви, про важливість вакцинації та імунізації проти захворювань, яким можна запобігти, опублікованої 19 січня 2021 р.:

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів упродовж поколінь виступала на підтримку вакцинацію, і словом, і ділом. По всьому світу Церква забезпечувала фінансування закупівлі вакцин, що рятують життя, їх розподіл та застосування. Це є важливою складовою наших гуманітарних зусиль. Завдяки вакцинації вдалося приборкати або викорінити такі небезпечні інфекційні захворювання, як поліомієліт, дифтерія, правець, віспа та кір. Вакцинація, яка проводяться компетентними медичними працівниками, захищають здоров'я і зберігають життя.

Коли ця пандемія поширилася по всьому світу, Церква відразу скасувала збори, зачинила храми та обмежила проведення інших заходів, оскільки ми бажаємо бути хорошими громадянами світу й робити те, що залежить від нас, для подолання пандемії.

Вакцини проти COVID-19, над створенням яких працювали багато людей, про створення  яких молилися і постилися, зараз розробляються, а деякі вже використовуються. Відповідно до вказівок, виданих керівниками місцевих органів охорони здоров’я, вакцинуватися в першу чергу пропонувалось медичним працівникам, співробітникам служб оперативного реагування та іншим особам, які належать до високопріоритетних категорій. Керівники Церкви, які належать до категорії осіб у віці понад 70 років, тепер отримали можливість зробити щеплення.

Церква закликає своїх членів, штатних працівників та місіонерів бути хорошими громадянами світу й допомогти подолати пандемію, захистивши себе та інших завдяки імунізації, як тільки виникне така можливість. Особи мають відповідальність приймати власні рішення щодо вакцинації. Ми рекомендуємо, щоб вони, приймаючи рішення, проконсультувалися, де це можливо, з компетентним медичним фахівцем щодо своїх особистих обставин та потреб.

В оновлених версіях церковного Загального довідника також міститься наступна інформація:

Щеплення (38.7.13)

Щеплення, які проводяться компетентними медичними фахівцями, захищають здоровʼя і зберігають життя. Членів Церкви заохочують захищати себе, своїх дітей та свої громади за допомогою щеплень.

Зрештою, на людях лежить відповідальність самим приймати рішення щодо щеплень. Якщо члени Церкви відчувають занепокоєння стосовно щеплень, вони мають порадитися з компетентними медичними фахівцями, а також прагнути проводу Святого Духа.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.