Новини

Релігійні організації беруть участь у засіданні Колегії управління культури КОДА

Представники релігійних організацій звернулися до присутніх під час засідання розширеної Колегії управління культури КОДА за участі першого заступника міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва.

Під час частини Колегії, присвяченої взаємодії з релігійними організаціями, голова Управління культури КОДА, Дмитро Гончаренко, повідомив про початок активної роботи Київської обласної ради Церков і релігійних організацій та підкреслив факт злагодженої співпраці між її учасниками.

Звертаючись до присутніх, голова Київської обласної ради Церков і релігійних організацій – правлячий єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви Виталій Кривицький – звернув увагу присутніх на те, що релігійні організації є також учасниками процесів громадського сектору.

Представник Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Володимир Денщиков, під час свого звернення, навів прикладів можливої співпраці між державними органами та релігійними організаціями на прикладі співпраці між Церквою та КОДА, зазначивши, що релігійні організації складаються з мешканців українських міст і громад, представники яких були присутні на засіданні.

Прагнучи бути активними і відповідальними громадянами своєї країни, члени Церкви часто ініціюють різноманітні гуманітарні проекти, та ініціативи в соціальній і культурній сфері своїх рідних міст та областей.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні у співпраці з місцевими державними адміністраціями прагне підтримати та покращити життя людей, які потребує допомоги. Серед проектів Церкви на території Київської області можна відзначити:

  • облаштування соціальних закладів для тимчасово переміщених осіб;
  • співпраця з військовим шпиталем;
  • спільно з платформою EliosУкраїна (Православна Церкви України) участь в облаштуванні шелтеру святої Ольги для жінок, що зазнали насилля в сім’ї;
  • надання продуктів харчування сім’ям, котрі постраждали від наслідків пандемії COVID19;
  • надання інвалідних візків малозабезпеченим у співпраці з Адвентистським агентством допомоги та розвитку АДРА;
  • проведення медичних проектів у сфері неонатології та офтальмології включно з освітніми програмами та наданням устаткування;
  • допомога медичним закладам у боротьбі з COVID19, забезпечення засобами індивідуального захисту та обладнанням для реанімації ; 
  • надання професійного обладнанням різним медичним закладам області;
  • участь в організації свят та фестивалів для соціально незахищених дітей та дітей з особливими потребами;
  • участь музичних колективів Церкви в подіях області та запрошення обласних колективів до участі у концертних програмах Церкви;
  • екологічні проекти.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.