Генеральна конференція

Провідники заохочують членів Церкви укладати завіти та поглиблювати стосунки з Ісусом Христом 

Оголошено про відкриття 15 нових храмів

«Проводьте більше часу в храмі і будьте вірними Божим заповітам», — із таким закликом звернулися до членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів по всьому світу на генеральній конференції, що відбулася у квітні 2024 року в конференц-центрі в місті Солт-Лейк-Сіті, США. Президент Церкви Рассел М. Нельсон наголосив, що «ніщо так не допоможе вам міцно триматися за залізний жезл, як служіння в храмі настільки регулярно, наскільки це дозволяють ваші обставини».

Генеральні конференції Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів відбуваються кожні півроку. Провідники всесвітньої Церкви звертаються до її членів та друзів з усього світу. П'ять сесій конференції, що відбулися 6-7 квітня 2024 року, транслювалися в прямому ефірі 70 мовами. Ще 30 мов включено до записів, які будуть доступні через кілька днів.

Божий план призначений, аби повернути всіх додому, сказав старійшина Патрік Кірон з Англії. Старійшина Кірон є новим членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Він зазначив, що Божий план полягає в тому, щоб привести кожного з Його дітей додому, а не в тому, щоб цього запобігти.

Сестра Ж. Анетт Денніс, провідник організації, що об’єднує жінок Церкви, говорила про укладення завітів з Богом. Вона нагадала, що ми маємо привілей і благословення бути запрошеними в завітні стосунки з Богом, в яких наше власне життя може стати символом цього завіту. Вона продовжила, сказавши, що завіти створюють такі стосунки, які дозволяють Богу формувати та змінювати нас з часом, і вдосконалювати нас, щоб ми ставали більш схожими на Ісуса Христа.

Старійшина Массімо Де Фео, Сімдесятник і Президент Центральноєвропейської території, використав новозавітну історію про сліпого, щоб навчити трьох принципів збереження чіткого духовного бачення. Перший — зосередитися на Ісусі Христі та залишатися вірними тому, у що ми віримо. Другий — залишити «природну людину» позаду, покаятися та почати нове життя у Христі. Третій принцип — чути голос Господа та дозволяти Йому направляти нас.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф з Кворуму Дванадцятьох Апостолів навчав, як через Ісуса Христа віднайти радість — як безпосередню мету Божого плану для Його дітей. «Якщо ви вважаєте, що можете мати більше такої радості в своєму житті, вирушайте в подорож за Ісусом Христом та Його шляхом» — зазначив апостол.

Старійшина Джек Н. Джерард, другий радник у президентстві Центральноєвропейської території, обрав тему цілісності. «Послідовність у нашому виборі є зовнішнім виявленням внутрішнього зобов’язання наслідувати Спасителя Ісуса Христа», сказав він.

«Бог чує кожну нашу молитву та відповідає на кожну з них відповідно до шляху, який Він обрав для нашої досконалості», — нагадав усім, старійшина Джеффрі Р. Холланд, член Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Далі старійшина Холланд ствердив, що «з причин, відомих лише Богові, відповіді на молитви іноді не виправдовують наших сподівань, але я обіцяю — вони почуті, і відповідь дається згідно з Його безкінечною любов'ю та небесним розкладом».

Сестра Сюзан Портер, керівник дитячого товариства Церкви, запросила всіх молитися, щоб пізнавати Бога, зростати особисто і проявляти Божу любов до інших.

Під час конференції було покликано нове генеральне президентство Недільної школи. Було покликано одинадцять нових територіальних сімдесятників.

Сімдесятники в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів служать «особливими свідками» і допомагають Дванадцятьом Апостолам у «розбудові Церкви та управлінні всіма справами».

Під час заключної сесії Генеральної конференції у квітні 2024 року, президент Церкви Рассел М. Нельсон оголосив про план побудови 15 нових храмів:

• Утуроа, Французька Полінезія

• Чіуауа, Мексика

• Флоріанополіс, Бразилія

• Росаріо, Аргентина

• Единбург, Шотландія

• Брісбен, Австралія, Південний регіон

• Вікторія, Британська Колумбія

• Юма, Арізона

• Х’юстон, Техаський південний регіон

• Де-Мойн, Айова

• Цинциннаті, Огайо

• Гонолулу, Гаваї

• Західна Йорданія, штат Юта

• Лехі, штат Юта

• Маракайбо, Венесуела

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.