Тема

Президент Рассел М. Нельсон

Президент Рассел М. Нельсон був покликаний стати членом Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 7 квітня 1984 року. Пізніше, 15 липня 2015 р., його було покликано президентом Кворуму Дванадцятьох Апостолів. 

 

Доктор Нельсон — визнаний у світі хірург та науковець у сфері охорони здоров’я — отримав ступінь бакалавра мистецтв, а потім диплом лікаря в Університеті Юти (1945, 1947 рр.). Він є членом почесних наукових товариств, таких як Phi Beta Kappa та Alpha Omega Alpha. Він проходив інтернатуру з хірургії в Бостонській лікарні загального профілю, шт. Массачусетс, та в Університеті Міннесоти, де у 1954 році отримав докторський ступінь. Він також отримав почесні ступені доктора наук в Університеті Бригама Янга 1970 року, доктора медичних наук в Державному університеті Юти 1989 року та доктора гуманітарних наук в Сноу-коледжі 1994 року.

В своїй професійній діяльності він обіймав посаду професора, займаючись науковими дослідженнями в галузі хірургії, завідував відділом інтернатури з торакальної хірургії в Університеті Юти та був завідувачем відділення торакальної хірургії у LDS Hospital, Солт-Лейк-Сіті.

Як автор численних статей та розділів у медичних підручниках, старійшина Нельсон виступав з лекціями та подорожував в якості консультанта всією територією Сполучених Штатів та відвідав багато інших країн до того, як отримав покликання бути генеральним авторитетом. Він отримав велику кількість нагород та відзнак, зокрема Університет Юти вручив йому нагороду “Видатний випускник”, American Heart Association (Американська кардіологічна асоціація) — нагороду “Золоте серце” та подяку за міжнародне служіння, American Academy of Achievement — нагороду “Золоті пластини”. Він отримав звання почесного професора у трьох університетах Китайської Народної Республіки.

Доктор Нельсон служив президентом Товариства судинної хірургії, керівником Американського товариства торакальної хірургії, головою Ради кардіоваскулярної хірургії Американської кардіологічної асоціації (American Heart Association) та президентом Медичної асоціації штату Юта.

Його ім’я згадується у виданнях “Хто є хто у світі”, “Хто є хто в Америці” та “Хто є хто в релігії”.

Старійшина Нельсон обіймав численні відповідальні посади в Церкві. Він служив президентом Бонневілльського колу з 1964 р. до червня 1971 р., коли його було покликано генеральним президентом Недільної школи. До свого покликання у Кворум дванадцятьох, він служив регіональним представником у регіоні Кеарнс, шт. Юта. До цього він служив регіональним представником в Університеті Бригама Янга.

Старійшина Нельсон народився 9 вересня 1924 року у сім’ї Меріона С. Нельсона та Едни Андерсон Нельсон. У них з дружиною, дівоче ім’я якої Дентзел Уайт, десятеро дітей. Сестра Нельсон померла у лютому 2005 року. У квітні 2006 року він одружився з Венді Л. Уотсон.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.