Тема

Президент Томас С. Монсон

Президент Томас С. Монсон служить 16-м Президентом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів з 3 лютого 2008 року. Він служив радником у Першому Президентстві Церкви з 10 листопада 1985 року. Його було рукопокладено бути першим радником Президента Гордона Б. Хінклі 12 березня 1995 року. Перед тим, 5 червня 1994 року, він був покликаний другим радником Президента Говарда У. Хантера, а 10 листопада 1985 року другим радником Президента Езри Тефта Бенсона. Він був підтриманий в якості члена Кворуму Дванадцятьох Апостолів 4 жовтня 1963 року і висвячений в апостоли 10 жовтня 1963 року у 36-річному віці.

Президент Монсон служив президентом Канадської місії Церкви, офіс якої був розташований у Торонто, Онтаріо, з 1959 по 1962 рік. Перед цим він служив у президентстві колу Темпл В’ю, у Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, і єпископом Сьомого-восьмого приходу цього колу.

Президент Монсон народився у Солт-Лейк-Сіті 21 серпня 1927 року і є сином Дж. Спенсера Монсона та Гледіс Конді Монсон. Він навчався в середніх школах Солт-Лейк-Сіті і з відзнакою закінчив Університет Юти у 1948 році, отримавши ступінь з бізнес-менеджменту. Він виконував дипломну роботу і працював викладачем у Бізнес-коледжі Університету Юти. Пізніше він отримав ступінь магістра ділового адміністрування в Університеті Бригама Янга. У квітні 1981 року Університет Бригама Янга нагородив Президента Монсона почесним ступенем доктора права. Солт-Лейкський Комюніті-коледж у червні 1996 року нагородив його почесним ступенем доктора гуманітарних наук. Університет Юти у травні 2007 року присвоїв йому почесний докторський ступінь за досягнення у сфері бізнесу. У травні 2009 року Університет Юта-Веллі нагородив його почесним докторським ступенем за досягнення у сфері роботи із засобами масової інформації, а Університет Південної Юти—почесним докторським ступенем за громадське служіння. У квітні 2010 року Державний університет Вебера присвоїв йому почесне звання доктора гуманітарних наук. У травні 2011 року Державний коледж Діксі штату Юта нагородив його почесним ступенем доктора гуманітарних наук. Він є членом почесного бізнес-товариства Alpha Kappa Psi.

Президент Монсон служив у Військово-Морських силах Сполучених Штатів наприкінці Другої світової війни. Він одружився з Френсіс Беверлі Джонсон 7 жовтня 1948 року в Солт-Лейкському храмі. Вони є батьками трьох дітей, восьми онуків та семи правнуків.

Президент Монсон зробив видатну кар’єру в галузі видавництва та поліграфії. Він почав співпрацювати з Deseret News у 1948 році, коли обіймав посаду адміністратора у рекламному відділі цієї газети та в Newspaper Agency Corporation. Пізніше його призначили комерційним директором компанії Deseret News Press, однієї з найбільших комерційних поліграфічних фірм, а згодом—генеральним директором. Він обіймав цю посаду на момент свого призначення у Кворум дванадцятьох у 1963 році. Протягом багатьох років він служив головою ради компанії Deseret News Publishing Co. Президент Монсон є колишнім президентом організації Printing Industry of Utah і колишнім членом ради директорів організації Printing Industries of America.

Маючи великий досвід роботи у сфері бізнесу, Президент Монсон протягом багатьох років служив членом правління кількох відомих компаній і підприємств. Зараз він служить головою Церковного правління освіти СОД та ради попечителів.

З 1969 р. Президент Монсон служив членом Національної ради директорів організації “Бойскаути Америки”.

Президент Монсон був членом Асоціації комерційних директорів штату Юта, Солт-Лейкського рекламного клубу та Солт-Лейкського клубу громадського служіння.

Протягом багатьох років Президент Монсон служив членом Ради довірених осіб штату Юта—органу, якому підпорядкована система вищих навчальних закладів штату Юта. Він також обіймав посаду в Асоціації випускників Університету Юти.

У грудні 1981 року президент Рональд Рейган призначив Президента Монсона до складу Президентської дорадчої групи з питань ініціатив у сфері приватного сектору. Він служив на цій посаді до грудня 1982 року, коли було завершено виконання завдань, поставлених перед групою.

Президент Монсон у 1966 році був нагороджений відзнакою Університету Юти “Видатний випускник”. Він також отримав нагороду організації Бойскаути Америки “Срібний бобер” (1971 р.) та престижну нагороду “Срібний бізон” (1978 р.), найвищу нагороду Всесвітньої організації скаутського руху “Бронзовий вовк” (1993 р.), а також нагороду організації Бойскаути Канади “Срібна лисиця” (2011 р.). У 1997 році Національна гвардія Юти нагородила його відзнакою “Minuteman”, а Університет Бригама Янга відзнакою “Взірець мужності”. У 1998 році організація Sisters of Charity of St. Joseph Villa вручила йому та сестрі Монсон гуманітарні нагороди “Невпинна турбота”. У 2000 році Товариство зі зв’язків з громадськістю СОД вручило йому нагороду “Joseph and Hyrum Smith Award” у номінації “Кращий фахівець року в сфері роботи зі ЗМІ”. У 2005 році Науково-дослідна фундація з питань кардіології і пульмонології, яка є підрозділом Фонду Дезерет, вручила йому нагороду “Спадок життя”. У 2007 році він отримав нагороду організації Ротарі “Worldwide Humanitarian Award”. Його нагороджено відзнаками чотирьох філій Товариства менеджменту УБЯ.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.