Новини

Президент Нельсон розмістив у соціальних мережах допис про расизм і закликав поважати людську гідність

Він нагадує про заклик Творця кожному з нас — полишити упереджене ставлення щодо будь-якої групи людей чи окремої особи.

У світлі останніх подій Рассел М. Нельсон, Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, оприлюднив у своїх акаунтах у соціальних мережах наступне послання:

“Ми приєднуємося до багатьох людей у цій країні і по всьому світу, кого глибоко засмутили недавні вияви расизму і відкритої зневаги до людського життя. Ми відчуваємо відразу до того факту, що хтось може не поважати людину та найосновнішу із свобод через колір її шкіри.

Нас також засмучує те, що ці напади на людську гідність приводять до зростання насильства та заворушень.

Творець нас усіх закликає кожного з нас відмовитися від упередженого ставлення до будь-якої групи дітей Бога. Якщо будь-хто з нас має упередження щодо іншої раси, цій людині слід покаятись!

Спаситель під час Своєї земної місії постійно служив тим, кого відкидали, ігнорували, засуджували, не помічали, зневажали і принижували. Чи можемо ми, як Його послідовники, діяти інакше? Відповідь — “ні”! Ми віримо, що всі діти Бога заслуговують на свободу, доброту і справедливість!

Дозвольте мені пояснити. Ми — брати і сестри, і кожен із нас є дитиною люблячого Батька на Небесах. Його Син, Господь Ісус Христос, запрошує нас усіх прийти до Нього — “чорного і білого, зв’язаного і вільного, чоловічої статі і жіночої” (2 Нефій 26:33). Кожному з нас необхідно робити все можливе у нашій сфері впливу, аби зберегти гідність кожного сина і дочки Бога та повагу, на яку вони заслуговують.

Будь-яка країна настільки велична, наскільки величні її люди. Для досягнення такої величі громадянам слід розвивати моральні орієнтири, які допоможуть їм відрізнити добро від зла.

Незаконні дії, такі як мародерство, псування чи руйнування громадського або приватного майна — недопустимі. Ніколи одне правопорушення не було виправлене іншим правопорушенням. Зло ніколи не було усунуте більшою кількістю зла.

Нам слід заохочувати віру в те, що Бог — наш Батько, а люди — брати і сестри.

Нам слід заохочувати фундаментальну повагу до людської гідності кожної живої душі, незалежно від кольору її шкіри, віросповідання чи справ.

І нам слід невтомно працювати над побудовою мостів розуміння, а не створювати стіни, які розділяють.

Я закликаю нас усіх працювати разом для досягнення миру, взаємної поваги і зростання любові до всіх дітей Бога”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.