vazhlyvist-imeni-isusa-khrysta.JPG
Новини

Президент Нельсон підкреслює важливість імені Ісуса Христа у назві Церкви: "Це Його Церква"

Приблизно через два місяці після своєї короткої заяви про назву Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Президент Рассел М. Нельсон докладніше виступив про важливість повної назви Церкви.

Виступаючи на недільній ранковій сесії жовтневої генеральної конференції 2018 р., він процитував Писання, що було дано голосом Ісуса Христа у 1838 році і яке чітко зазначало назву Церкви: "Бо так буде Мою Церкву названо в останні дні, а саме: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів".

"У світі Господній Церкві дали спотворену назву: "Мормонська Церква". Але ми, як члени Господньої Церкви, знаємо, Хто стоїть на її чолі: Сам Ісус Христос, — сказав Президент Нельсон. — Я з великим жалем усвідомлюю, що непомітно для себе ми поступово погодилися з тим, що відновлена Господня Церква називається іншими іменами, в кожному з яких видалено священне імʼя Ісуса Христа!"

Серед цих назв такі: "Церква СОД", "Мормонська Церква" або "Церква Святих Останніх Днів". Щодо кожної з цих назв Президент Нельсон зазначив: "Найбільше впадає в око те, що в ній відсутнє імʼя Спасителя. … Коли ми видаляємо імʼя Спасителя, то тим самим ігноруємо все, що Ісус Христос зробив для нас — навіть Його Спокуту”.

Для тих, хто вважає це рішення немудрим або нереальним для відновлення правильного використання назви Церкви, Президент Нельсон зауважив: "Якби мова йшла про бренд якоїсь організації, створеної людиною, ці аргументи були б переконливими. Однак у цьому вкрай важливому питанні ми дивимося на Того, Чиєю ця Церква є, і визнаємо, що дороги Господа не є і ніколи не будуть дорогами людини".

Президент Нельсон сказав, що святі останніх днів мають бути далекоглядними та пам’ятати, що Бог допоможе Церкві успішно виправити назву.

"Якщо ми будемо терплячими і будемо добре виконувати свою частину, Господь направлятиме нас у виконанні цього важливого завдання, — сазав він. — Ми матимемо бажання любʼязно й терпляче старатися виправити ці помилки. ЗМІ, які заслуговують на довіру, з розумінням поставляться до нашого прохання".

Президент Нельсон сказав, що він розуміє, що деякі люди будуть продовжувати називати Церкву іншими іменами. Навіть якщо це станеться, "Це ж лицемірно — засмучуватися через те, що світ використовує для Церкви та її членів неправильну назву чи прізвисько, якщо ми самі робимо те ж саме".

Президент Нельсон наголосив: "Це не є зміною назви. Це не є ребрендінгом. Це не є чимось поверховим. Це не є примхою. Це не є несуттєвим. Натомість, це є коригуванням. Це є наказом Господа".

Він сказав, що зусилля, які святі останніх днів докладатимуть до використання правильної назви Церкви, принесуть значні плоди у майбутньому.

"Якщо ви будете якнайкраще старатися, щоб відновити правильну назву Господньої Церкви, то Він, Чиєю ця Церква є, буде посилати Свою силу і проливати Свої благословення на голови святих останніх днів так рясно, як ми ще ніколи не бачили, — сказав Президент Нельсон. — Ми матимемо знання і силу від Бога, які допомагатимуть нам нести благословення відновленої євангелії Ісуса Христа кожному народу, коліну, язику і всім людям та допомагати у підготовці світу до Другого пришестя Господа”.

Дивіться Церковний стилістичний путівник стосовно правильного використання повної назви Церкви.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.