Новини

Пішов у духовний світ патріарх Володимир Малежик

            

27 липня 2020 року на 71-му році життя у себе вдома пішов з життя патріарх Київського колу Володимир Малежик. Брат Малежик був підтриманий як патріарх колу 12 лютого 2011 року. За час свого служіння він благословив життя багатьох людей, давши безліч патріарших благословень членам Церкви в Україні та за її межами.

Брат Малежик служив у багатьох церковних покликаннях, серед яких — радник у президентстві місії та президент округу. Він був відомий своєю добротою, прихильністю до людей, завжди готовий використати свої сили та ресурси для допомоги іншим. Попри свої численні вагомі посади у світському житті, залишався простою та смиренною людиною, допомагаючи людям при кожній нагоді.

Крім церковного служіння Володимир Малежик займав особливе місце в історії українського спорту. Був одним із співзасновників Національного Олімпійського комітету та Федерації лижного спорту України, де обіймав посаду віце-президента.

Народився Володимир Малежик 23 липня 1950 року в с. Рудківці на Чернігівщині. У дитинстві займався лижними гонками, 6 років був у складі молодіжної збірної команди УРСР. Він є багаторазовим призером першостей України, срібним призером першості СРСР в естафетній гонці. У 1975 році закінчив Київський інститут фізкультури.

З 1985 р. Володимир Малежик посідав посаду державного тренера СРСР зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства. З 1999 р. по 2016 р. працював у відділі зимових видів спорту Міністерства України у справах сім ї, молоді та спорту. Володимир Малежик – заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту, почесний член НОК України.

Брат Володимир одружений, має двох дітей, трьох онуків та правнучку. Божі настанови та поради, передані через його служіння патріархом, продовжують і надалі благословляти життя багатьох людей.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.