Новини

Оголошено про зміни, що зміцнять молодь

Наголошено на головній ролі єпископа і скасовано президентства Товариства молодих чоловіків приходів.

Провідники Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосили про зміни щодо кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок, які дають молодим чоловікам і молодим жінкам більше можливостей для всебічного зростання. Ааронове священство є меншим з дворівневого священства в Церкві і дарується вірним чоловікам-святим останніх днів, починаючи з того року, в якому їм виповнюється 12 років.

“Зміни, про які ми оголошуємо зараз, спрямовані на те, щоб допомагати молодим чоловікам і жінкам розкривати їхній священний особистий потенціал”, — сказав Президент Рассел М. Нельсон на суботній післяобідній сесії 189-ї піврічної генеральної конференції Церкви. “Ми також бажаємо зміцнити кворуми Ааронового священства та класи Товариства молодих жінок і забезпечити підтримкою єпископів та інших дорослих провідників, які служать підростаючому поколінню. … Першочерговий і головний обов’язок [єпископа] — піклуватися про молодих чоловіків і жінок свого приходу. Єпископ і його радники скеровують роботу кворумів Ааронового священства та класів Товариства молодих жінок у приході”.

 

Зміни для єпископів, молодих чоловіків і кворумів Ааронового священства

Старійшина Квентін Л. Кук, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, поділився подробицями щодо змін у кворумах Ааронового священства. Він також оголосив про зміну, згідно з якою єпископи мають регулярно радитися з президентами Товариства молодих жінок.

Місцеві єпископи мають скеровувати і наставляти молодь; скасовано президентства Товариства молодих чоловіків приходів

Президентства Товариства молодих чоловіків (дорослих чоловіків, які скеровують молодих чоловіків) на рівні приходів тепер не буде, тож місцеві єпископи можуть скеровувати і настановляти молодь. Старійшина Кук сказав, що цей порядок узгоджується з уривком з Писань щодо управління Церквою, який було дано Джозефу Сміту у 1835 році: “Єпископат є президентством цього [Ааронового] священства і тримає ключі, або повноваження, його”. За словами старійшини Кука це означає, що громади молодих чоловіків і молодих жінок мають бути найвищим пріоритетом єпископа.

“Ці зміни допоможуть єпископам і їхнім радникам зосередитися на своїх основних обов’язках щодо молоді та дітей з Початкового товариства”, — сказав старійшина Кук. “[Ці зміни також сприятимуть тому], що особисте життя і цілі кожного юнака стануть зосередженими на владі та обов’язках Ааронового священства”.

В обов’язках щодо молоді єпископатам допомагатимуть дорослі чоловіки, які служать порадниками і фахівцями у кворумах Ааронового священства, та провідники Товариства молодих жінок.

Президенти Товариства молодих жінок тепер звітують безпосередньо єпископу і радяться безпосередньо з ним

Старійшина Кук також оголосив, що президенти Товариства молодих жінок тепер мають безпосередній зв’язок з єпископом.

“Відтепер президенти Товариства молодих жінок … безпосередньо звітуватимуть єпископу приходу і радитимуться з ним”, — сказав він. “Раніше це доручення могло бути делеговане раднику, але, забігаючи наперед, скажу, що за молодих жінок буде безпосередньо відповідати той, хто тримає ключі головування над приходом”.

Президент Товариства допомоги (провідник усіх дорослих жінок) приходу продовжуватиме звітувати безпосередньо єпископу.

Крім того, президенти Товариства молодих жінок можуть виконувати більшу роль, радячись з молодими жінками. “Провідник Товариства молодих жінок може найкраще задовольнити потреби конкретної молодої жінки”, — пояснив старійшина Кук.

Старійшина Кук сказав, що президентства Товариства молодих чоловіків залишаться на генеральному рівні та на рівні колів управління Церквою. Один член кожної вищої ради колу служитиме в якості президента Товариства молодих чоловіків колу. Інший член вищої ради колу служитиме в якості президента Недільної школи колу.

Додаткові організаційні зміни, які слід узяти до уваги

Старійшина Кук також назвав додаткові зміни, про які буде повідомлено у наступному листі провідникам Церкви по всьому світу:

  • Збори молодіжного комітету єпископату буде замінено молодіжною радою приходу.
  • Назва “Спільні заходи” більше не вживатиметься. Замість неї будуть “Заходи Товариства молодих жінок”, “Заходи кворуму Ааронового священства” або “молодіжні заходи”. Ці заходи проводитимуться щотижнево, де це можливо.
  • Бюджет приходу для молодіжних заходів буде справедливо розділено між організаціями молодих чоловіків і молодих жінок, відповідно до кількості молоді у кожній з них.
  • На всіх рівнях — приходу, колу і генеральному — замість терміну “допоміжна організація” Церква використовуватиме термін “організація”. Керівники генеральних організацій: Товариства допомоги, Товариства молодих жінок, Товариства молодих чоловіків, Початкового товариства і Недільної школи будуть називатися “генеральними чинами”. Провідники організацій на рівнях приходу і колу, будуть називатися “чинами приходу” і “чинами колу”.

“Ці зусилля, разом з тими, про які оголошувалося протягом останніх двох років, не є окремими змінами”, — сказав старійшина Кук. “Кожна зі змін є невід’ємною складовою взаємопов’язаного підходу, спрямованого та те, щоб благословляти святих і готувати їх до зустрічі з Богом”.

Старійшина Рональд А. Разбанд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, який був заключним промовецем на Суботній післяобідній сесії, подякував бойскаутам Америки та святим останніх днів, які добровільно підтримували цю організацію. Починаючи з 1 січня 2020 року, Церква запровадить нову програму для молодих чоловіків і молодих жінок по всьому світу.

“Наша співпраця з Бойскаутами Америки, яка зараз завершується, завжди буде важливим спадком для мене і для Церкви”, — сказав старійшина Разбанд. “Скаутській організації, багатьом чоловікам і жінкам, які старанно служили скаутськими провідниками, матерям — справжня пошана належить їм — і молодим чоловікам, які брали участь у програмі, ми кажемо: “Дякуємо”.

Зміни у класах Товариства молодих жінок

У суботу ввечері під час сесії для жінок генеральний президент Товариства молодих жінок, сестра Бонні Х. Кордон, оголосила про новий девіз Товариства молодих жінок і зміни в організації та назвах класів Товариства молодих жінок. Вона також наголосила на важливості того, щоб кожен клас Товариства молодих жінок мав президентство, аби дати молодим жінкам можливість бути провідниками.

Новий девіз Товариства молодих жінок

Новий девіз Товариства молодих жінок повністю наведено нижче:

Я улюблена дочка Небесних Батьків з божественною природою та вічною долею.

Як учениця Ісуса Христа, я намагаюся стати такою, як Він. Я прагну отримати особисте одкровення і діяти згідно з ним і служити людям у Його святе ім’я.


Я буду свідком Бога в усі часи, в усьому і в усіх місцях. Намагаючись бути гідною піднесення, я ціную дар покаяння і прагну вдосконалюватися щодня.

З вірою я зміцнюватиму мою домівку і сім’ю, укладатиму священні завіти і дотримуватимусь їх, отримаю обряди і благословення святого храму.

“Зверніть увагу на зміну з “ми” на “я”, — сказала сестра Кордон. “Ці істини стосуються вас індивідуально. Ви є улюбленою дочкою Небесних Батьків. Ви є завітною ученицею нашого Спасителя, Ісуса Христа. Я запрошую вас вивчати й обмірковувати ці слова. Я знаю, що якщо ви це зробите, ви здобудете свідчення про їхню істинність. Розуміння цих істин вплине на те, як ви долатимете ваші випробування. Знання вашої сутності і мети допоможе вам узгодити вашу волю з волею Спасителя”.

Зміни у класах Товариства молодих жінок

Більше століття церковна програма Товариства молодих жінок ділила дівчат на три класи. Продовжуючи, сестра Кордон сказала, що провідники Товариства молодих жінок і їхні єпископи мають з молитвою подумати про молодих жінок в їхньому приході і організувати їм за віком, відповідно до розміру і потреб їхньої конкретної групи.

Наприклад, приход, в якому є лише кілька молодих жінок, може мати один клас Товариства молодих жінок, де всі збираються разом. А приход з великою кількістю 12-ти річних та невеликою кількістю старших молодих жінок можна поділити на два класи: один — для 12-ти річних, а інший — для старших.

“Як би не були впорядковані ваші класи, ви, молоді жінки, відіграєте ключову роль у досягненні єдності”,—сказала сестра Кордон. “Будьте прикладом для всіх, хто вас оточує. Будьте джерелом любові і турботи, які ви сподіваєтесь отримати від інших. З молитвою в серці продовжуйте допомагати іншим і нести добро. Якщо ви будете це робити, ваше життя сповниться доброти, у вас будуть кращі почуття до інших, і ви побачите також їхню доброту”.

Нові назви класів Товариства молодих жінок

Сестра Кордон сказала, що всі класи матимуть назву “Молоді жінки”, і, при потребі, розрізнятимуться за віком тих, хто відвідує клас (наприклад, “Молоді жінки 12–13”). Назви “Вулик”, “Дівчина спілки взаємного вдосконалення” і “Лавр” більше не вживатимуться.

Зміцнені президентства класів Товариства молодих жінок

Сестра Кордон нагадала молодим жінкам і їхнім провідникам про важливість того, щоб кожен клас мав президентство, щоб скеровувати клас. “Саме за божественним задумом молодих жінок покликано керувати змолоду”, — сказала вона.

Точно так, як у молодих чоловіків і їхніх провідників, провідники молодих жінок мають бути наставницями для молодих жінок.

“Яким би не був рівень досвіду провідництва у президентства класу, почніть з того, де вони зараз, і допоможіть їм розвинути навички і впевненість, які благословлять їх як провідників”, — сказала вона. “Залишайтеся біля них, але не контролюйте їх. Дух скерує вас, коли ви будете скеровувати їх”.

Перше Президентство схвалює ці зміни

“Перше Президентство та Кворум Дванадцятьох Апостолів об’єднані у цих зусиллях для зміцнення нашої молоді”, — сказав Президент Нельсон на суботній післяобідній сесії. “О, як ми любимо їх і молимося за них! Вони — це “Славна армія Сіону” і “святих [Його] загони”. Ми висловлюємо нашу повну впевненість у нашій молоді та нашу вдячність за них”.

Громади по всьому світу можуть запроваджувати ці зміни, як тільки будуть готові, але вони мають бути запроваджені до 1 січня 2020 року.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.