PS20131030_cah0005.jpg
Новини

Оголошено про будівництво восьми нових храмів

Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Рассел М. Нельсон оголосив про плани будівництва восьми нових храмів. Вперше оголошення про побудову храмів було зроблено у суботу ввечері під час жіночої сесії генеральної конференції, яка проходила в конференц-центрі в Солт-Лейк-Сіті.

Після останнього оголошення Президента Нельсона загальна кількість храмів, що знаходяться на стадії будівництва або планування, складає 51, а кількість діючих храмів — 166. Таким чином, загальна кількість храмів у світі сягнула 217.

Нові храми планується побудувати у наступних містах:

Фрітаун, Сьєрра-Леоне

У Сьєрра-Леоне живе понад 21 000 святих останніх днів. Храм у Фрітауні буде першим в Сьєрра-Леоне. На сьогодні в Африці відкрито та знаходяться на різних стадіях будівництва 9 храмів Церкви.

Орем, штат Юта

Новий храм в Оремі розташований приблизно в 65 кілометрах на південь від Солт-Лейк-Сіті. Він буде 22-м Домом Господа. Штат Юта налічує 2,1 мільйона членів Церкви, що становить понад 65% населення штату. В Юті вже діють 17 храмів.

Порт-Морсбі, Папуа-Нова Гвінея

Більше 28 000 святих останніх днів проживають у Папуа-Новій Гвінеї. Порт-Морсбі — столиця і найбільше місто Папуа-Нової Гвінеї. Наразі члени Церкви відвідують храм у Суві, Фіджі.

Бентонвіль, Арканзас

Це буде перший храм в шаті Арканзас, в якому проживає понад 31 000 членів Церкви.

Баколод, Філіппіни

Цей храм стане сьомим Домом Господа в Республіці Філіппіни. У країні, що складається з понад 7107 островів, проживає понад 800 000 святих останніх днів.

МакАллен, Техас

Це буде п'ятий храм у штаті Техас. Інші — у Далласі, Х'юстоні, Люббоку та Сан-Антоніо. Якщо у 1990 році в штаті проживало понад 154 000 святих останніх днів, то сьогодні нараховується понад 350 000 членів Церкви.

Кобан, Гватемала

Храм у Кобані, розташований у високогір’ї центральної Гватемали, буде третім храмом у цій країні. Майже 278 000 святих останніх днів проживають у Гватемалі.

Тейлорсвілль, штат Юта

Новий храм у Тейлорсвіллі, що розташують у передмісті Солт-Лейк-Сіті, стане 23-м Домом Господа у штаті Юта.

Інші храми, що будуються або знаходяться на стадії реконструкції

Наразі чотирнадцять храмів знаходяться в стадії будівництва. Урочиста церемонія початку будівництва храму відбулася на будівельних майданчиках в Саратога-Спрінгс в штаті Юта та у місті Пуебла в Мексиці.

Цього року було освячено нові храми в місті Кіншаса (Демократична Республіка Конго), Форталеза (Бразилія), Порт-о-Пренс (Гаїті), Лісабон (Португалія). Після реконструкції відкрили свої двері та були освячені храми в місті Мемфіс (штат Теннессі), Оклахома-Сіті (штат Оклахома), Окленд (штат Каліфорнія). Ще дев’ять храмів, зокрема в США, Німеччині, Парагваї, Новій Зеландії та Китаї, перебувають в процесі реконструкції.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.