Новини

Настанови від Першого Президентства під час сесії конференції для провідників 

“Я свідчу про важливість роботи, яку Господь довірив кожному з нас, — сказав Президент Церкви Расссел М. Нельсон. — Він підготував нас служити в цей час, і Він продовжуватиме допомагати нам і підтримувати нас, коли ми прагнутимемо розбудовувати Його царство на землі”.

Як це було і раніше, під час жовтневої генеральної конференції Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів генеральні авторитети і генеральні чини Церкви зустрілися цього ранку для навчання Першим Президентством. Це навчання містило нову політику Церкви стосовно свідчень про обряди, включаючи хрищення, які виконуються в каплицях і храмах.

 

Президент Рассел М. Нельсон

“Послух священним храмовим завітам є необхідним для нас, щоб отримати право на вічне життя — найвеличніший дар Бога Його дітям, — навчав Президент Нельсон. — Як провідникам Господньої Церкви, нам потрібно зрозуміти вічні істини, яких навчають у храмі. Нам потрібно знати про важливість священних завітів, обрядів і процедур та про різницю між ними”.

Використовуючи історичні й недавні зміни в храмових обрядах і процедурах, щоб пояснити цю думку, Президент Нельсон сказав, що “будь-які зміни в обрядах і/або в процедурах не змінюють священної природи укладених завітів. Зміни дозволяють завітам вкоренитися в серцях людей, які живуть в різні часи і за різних обставин”.

Процитувавши пророцтво Президента Уілфорда Вудраффа, четвертого Президента Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, Президент Нельсон сказав: “Одкровення ще не закінчилися. … Президент [Бригам] Янг, який був наступником Джозефа Сміта, … організував ці храми і виконував цілі свого покликання й чину. … Він виконав усе, що Бог вимагав від нього. Але він не отримав усі одкровення, що стосуються цієї роботи; не отримав їх і Президент Тейлор, так само, як і Уілфорд Вудрафф. Цій роботі не буде кінця, доки вона не досягне досконалості”.

Потім Президент Нельсон оголосив про зміну в політиці Церкви, яка пов’язана зі свідками, які беруть участь у хрищеннях в місцевих громадах та у храмовій роботі.

  1. Будь-який охрищений член Церкви може служити свідком хрищення живої людини. Ця зміна стосується всіх хрищень поза храмом.
  2. Свідком хрищення за померлу людину може бути будь-яка людина, яка має діючу храмову рекомендацію, включаючи храмову рекомендацію обмеженого використання.
  3. Будь-який член Церкви, який отримав ендаумент і має діючу храмову рекомендацію, може служити свідком обрядів запечатування для живих і за померлих.

“Ми радіємо цим змінам. Уявіть собі улюблену сестру, яка служить свідком під час хрищення свого живого молодшого брата. Уявіть собі літнє подружжя, яке служить свідками у храмовій христильні, коли їхній онук христить їхню онуку за дорогого їм предка”.

Президент Нельсон завершив свій виступ, навчаючи про те, що “храм є темою кожного заходу і кожної складової розвитку в Церкві. Всі наші зусилля з проголошення євангелії, вдосконалення святих та викуплення померлих ведуть до святого храму. Він скеровував і завжди скеровуватиме те, як мають виконуватися обряди, аби ми могли зрозуміти і засвоїти наші завіти з Ним”.

Президент Даллін Х. Оукс

Як продовження навчання, яке два тижні тому Президент Нельсон провів в Університеті Бригама Янга, президент Даллін Х. Оукс, перший радник у Першому Президентстві, сказав про вічну природу Божих дітей, Його план для них та заповідей любити Бога і любити наших ближніх.

“Хоча Божі заповіді й забороняють нецнотливу поведінку і підтверджують важливість шлюбу між чоловіком і жінкою, Церква і її вірні члени мають ставитися з розумінням і повагою до тих, кого приваблюють особи тієї ж статі, або чия сексуальна орієнтація чи стать не відповідають їхній статі при народженні”, — навчав президент Оукс. “Ми не знаємо, чому має місце потяг до осіб тієї ж статі та плутанина з визначенням статі, — продовжував він. — Вони належать до випробувань, які люди можуть мати в земному житті, що є лише крихітною частиною нашого вічного існування”.

Президент Оукс говорив про три фундаментальні доктринальні істини, відкриті Богом:

Перша, … що Бог створив “чоловіка і жінку” і що це “подвійне сотворіння є найголовнішим у плані спасіння”.

Друга, сучасне одкровення навчає, що вічне життя, найвеличніший дар Бога Своїм дітям, можливе лише завдяки силам сотворіння, властивим союзу чоловіка й жінки, які об’єдналися у вічному шлюбі (див. Учення і Завіти 132:19). Ось чому закон цнотливості є таким важливим”.

Остання, давно існуючі доктринальні твердження, підтверджені в документі [Сім’я: Проголошення світу] 23 роки тому, не зміняться. Їх можна пояснити тим, що вони були надані через одкровення”. Наприклад, “значення слова стать, як воно мається на увазі в проголошенні про сім’ю і в тому, як воно використовується в церковних твердженнях і виданнях з часу його проголошення — це біологічна стать при народженні”.

“Надаючи поради будь-яким членам Церкви, які мають випробування, пов’язані з їхньою сексуальною орієнтацією, провідники Церкви повинні запевнити їх, що Бог любить усіх Своїх дітей, включаючи тих, хто має проблеми, пов’язані з їхнім визначенням щодо статі або іншими почуттями ЛГБТ, — сказав президент Оукс. — Такі члени Церкви і їхні сім’ї мають унікальні випробування. Їм слід висловлювати надію і служити за скеруванням Духа, відповідно до їхніх справжніх потреб, пам’ятаючи про настанову Алми сумувати з тими, хто сумує, і співчувати тим, хто потребує співчуття (див. Мосія 18:9)”.

“Оскільки ми любимо Бога і розуміємо Його величний план спасіння та важливість Його заповідей, ми виявляємо свою любов до наших ближніх, допомагаючи їм прийти до Христа, покаятися і виконувати Його заповіді. Ці дії є складовою несення тягарів одне одного, щоб вони могли бути легшими”.

Президент Генрі Б. Айрінг

Президент Генрі Б. Айрінг, другий радник у Першому Президентстві, говорив про роль провідників у Церкві та про обіцяння, які Господь дав їм.

“Він зробив для кожного з нас те, що робив завжди. Це обіцяння є правдивим у нашому служінні: “Бо Я йтиму перед вашим лицем. Я буду праворуч і ліворуч від вас, і Мій Дух буде у ваших серцях, а Мої ангели — навколо вас, щоб підтримувати вас” (Учення і Завіти 84:88)”.

Використавши алегорію про оливкове дерево з Книги Мормона, президент Айрінг сказав: “Своїми зусиллями ми не змінимо Його розкладу. Він виконуватиме Свою роботу у Свій час і у Свій спосіб. Нас запевнено, що Він благословить нас за роботу, яка виконувалась з любов’ю до кінця наших днів, якими б довгими чи короткими вони не були”.

Розуміючи тягарі місцевих провідників у тому, щоб навчати, любити, виправляти і заохочувати членів Церкви, президент Айрінг процитував колишнього президента Церкви, Спенсера В. Кімбола. “Ми хочемо, щоб церковні програми служили членам Церкви, а не навпаки. Ми також хочемо, щоб провідники священства з молитвою й увагою зважили на потреби своїх членів Церкви і зосередилися на задоволенні цих основних потреб”.

Президент Айрінг сказав: “У більшості організаційних змін, проголошених протягом останніх кількох місяців, ви можете бачити, що під керівництвом Президента Нельсона ми просуваємося, у багатьох аспектах, в напрямку зосередженого на домівці та особистісного стилю провідництва”.

“Сподіваюся, що ви зможете слухати це навчання з вірою. Ми служимо живому Спасителю, Який закликає нас служити з досконалим розумінням потреб людей, яким ми служимо заради Нього. Він знає, які потреби слід задовольнити, і коли це зробити. Він відкриває Свої цілі Своїм пророкам”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.