Новини

Внесено зміни до запитань для отримання храмової рекомендації

Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів Рассел М. Нельсон під час 189-ої піврічної генеральної конференції Церкви оголосив про зміни, що були внесені в список запитань для співбесіди з приводу одержання рекомендації для відвідування храму. Ці зміни стосуються найбільш важливих аспектів підготовки святих останніх днів до відвідування храму та участі у храмових обрядах. Список запитань наведено нижче.

Храми відрізняються від інших будівель Церкви, до яких запрошено всіх охочих як під час недільних богослужінь, так і під час інших заходів. У храмах святі останніх днів беруть участь у священних обрядах, таких як храмовий шлюби, який назавжди об'єднує сім’ї, та вікарне хрищення за померлих предків, які не мали можливості христитися за життя. Кожен з 166-ти освячених храмів, що розташовані по всьому світу, вважається найбільш священним місцем на землі. Саме в цих святинях, над входом в кожну з яких викарбувано слова «Дім Господа», Христове вчення підтверджується членами Церкви, які прагнуть наслідувати Його приклад. Таким чином храмове служіння є священним привілеєм.

 

Рекомендації для відвідування храму - це документ, який дозволяє святому останніх днів увійти в храм. Дорослий член Церкви проходить дві співбесіди для її отримання: одну з представником єпископату свого приходу, іншу - з представником президентства колу. Рекомендація для відвідування храму обмеженої дії, для дітей віком від 11 років і старше, отримується під час співбесіди зі своїм єпископом. Ця рекомендація дозволяє святим останніх днів, здебільшого молоді, брати участь у вікарних хрищеннях за померлих. Термін дії такої рекомендації складає один рік.

Запитання для співбесіди з приводу одержання рекомендації для відвідування храму

Запитання для співбесіди публікуються, щоб члени Церкви різного віку могли краще зрозуміти вимоги до тих, хто планує увійти в храм та підготуватися до храмового служіння. Зміни було внесено до 11-ти питань з 15-ти існуючих. Ці зміни вступають в силу з моменту їх оголошення.

  1. Чи вірите Ви в Бога, Вічного Батька, Його Сина Ісуса Христа та Святого Духа, і чи маєте Ви свідчення про Них?
  2. Чи маєте Ви свідчення про Спокуту Ісуса Христа та про те, що Він є вашим Спасителем і Викупителем?
  3. Чи маєте Ви свідчення про Відновлення євангелії Ісуса Христа?
  4. Чи підтримуєте Ви Президента Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів як пророка, провидця та одкровителя і як єдину людину на землі, яка має повноваження використовувати всі ключі священства? Чи підтримуєте Ви членів Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох Апостолів як пророків, провидців і одкровителів? Чи підтримуєте Ви інших Генеральних авторитетів та місцевих провідників Церкви?
  5. Господь сказав, що все має “робити[ся] в чистоті” перед Ним (див. Учення і Завіти 42:41). Чи прагнете Ви бути морально чистими у своїх думках і поведінці? Чи виконуєте Ви закон цнотливості?
  6. Чи дотримуєтеся Ви вчення Церкви Ісуса Христа у своїй приватній і публічній поведінці щодо членів вашої сім’ї та інших?
  7. Чи підтримуєте Ви будь-які вчення, усталені порядки чи доктрину, які суперечать тим, що є в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, і чи сприяєте їм?
  8. Чи прагнете Ви дотримуватися Суботнього дня у святості як вдома, так і в церкві; відвідувати Ваші збори; готуватися до причастя і гідно приймати його; та жити в гармонії із законами й заповідями євангелії?
  9. Чи прагнете Ви бути чесним у всьому, що робите?
  10. Чи сплачуєте Ви повну десятину?
  11. Чи розумієте Ви Слово мудрості і чи дотримуєтеся його?
  12. Чи маєте Ви будь-які фінансові або інші зобов’язання щодо колишнього подружжя або дітей? Якщо так, чи виконуєте Ви зараз ці зобов’язання?
  13. Чи дотримуєтеся Ви завітів, які уклали в храмі, включаючи носіння храмового одягу за інструкціями, які отримали під час ендаументу?
  14. Чи є у Вашому житті тяжкі гріхи, які мають бути вирішеними з провідниками священства під час покаяння?
  15. Чи вважаєте Ви себе гідним(ою) увійти в дім Господа та брати участь у храмових обрядах?

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.