Мормони у світі

Мормони у світі | 14 лютого 2017

Мормони у світі ― історії з міжнародних вебсайтів новин MormonNewsroom.org. Iнформація про те, що провідники та члени Церкви Ісуса Христа Cвятих Останніх Днів роблять для того, щоб покращити спільноти, в яких вони живуть.

Чилі: Церква та її прихожани допомагають жертвам пожеж

Святі останніх днів та Церква працювали разом з державними та місцевими органами влади для допомоги жертвам руйнівних пожеж в Чилі, які мали місце в січні цього року.

                                        

Протягом нещодавнього візиту до Чилі старійшина Гарі Стівенсон, з кворуму Дванадцяти Апостолів, передав послання від Першого Президентства: "Від імені Першого Президентства та кворуму Дванадцяти Апостолів ми висловлюємо нашу любов, співчуття та стурбованість щодо благополуччя тих, кого зачепили численні пожежі, котрі поширилися Чилі. Ми хочемо приділити особливу увагу одному з обов’язків, покладених на нас, — турбуватися про бідних та нужденних".

                                                            

Аргентина: Апостол Церкви дає поради святим останніх днів

Апостол Гарі Стівенсон також зустрівся з мормонами в Агентині та Уругваї. Він заохочував їх укріплювати їхню віру в Бога Батька та Його Сина Ісуса Христа.

                                                            

Він також зустрівся з молоддю Церкви та сказав їм, що вони можуть спілкуватися з Господом у бідь-який час та у будь-якому місці.

                                                         

Гана: LDS Charities забезпечує зором тисячі

Двоє офтальмологів з Айдахо співпрацювали з LDS Charities для навчання перспективних хірургів-офтальмологів для допомоги громадській лікарні в Гані.

                                                     

Лікарі Кен Терлі та Кайл Клінглер провели технічну підготовку для шести хірургів катаракти, п’яти оптиків та чотирьох хірургічних медичних сестер.  LDS Charities забезпечили лікарню Гани необхідним хірургічним обладнанням, покращивши таким чином медичну інфраструктуру Сьєрра-Леоне. 

                                                 

Камбоджа: Доставлено їжу, щоб полегшити страждання

Велика кількість їжі та продтоварів була передана людям з віддалених провінцій Кампонг Том та Свайрієнг, Камбоджа. Ці території постраждали через засуху та неврожай рису.

                                     

LDS Charities надали рис, макарони, олію та соус більш, ніж 1200 сімей. Його Високоповажність Хім Чем, старший міністр культів та релігій, сказав, що уряд вдячний за турботу та любов, які Церква завжди проявляє по відношенню до жителів Камбоджи.

                                   

Гватемала: Церква допомагає з освітньою компанією для дітей

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів заохочує членів своєї спільноти шукати знань не лише в релігійних дослідженнях, але й здобуваючи світську освіту. Здобуття освіти – «це ключ до багатьох можливостей» — навчав попередній пророк Церкви президент Гордон Б. Хінклі.

                               

Церква допомагає людям будь-якого віку у всьому світі досягати їхніх освітніх цілей. У Гватемалі Церква взяла участь у кампанії “Cuadernos con corazón” разом з іншими організаціями.

                             

Коста Рика: 8-річна дівчинка — підприємець

8-річна дівчинка з Коста Рики під провідництвом своєї матері навчилася підприємництву завдяки програмі самозабезпечення. Даніела Чавес завжди навчала свою доньку Лучану важливості праці.

                         

Завдяки своїй креативності Лучана скористалася багатьма ідеями для підприємництва — від виготовлення різдвяних листівок та резинок для волосся до упакування подарунків та улаштування місця для сховку дитячих різдвяних подарунків. Одна ідея, якою вона скористалася, і яка припала їй дуже до душі — це виготовлення шоколадних цукерок.

Японія: Солодощі приносять справжню різдвяну радість жертвам цунамі

Місцеві члени Церкви допомогли мешканцям Тохоку в Японії. Вони посадили гірчицю на полях та принесли різдвяну радість дітям. Різдвяний проект почався після руйнівного землетрусу та цунамі в березні 2011 р.

                    

Члени колу Осака Сакаї зібрали 150 наборів шкільного приладдя, включно з рюкзаками, сумками для змінного взуття та для їжі і передали їх початковій школі в Озучі. Вони також упакували 300 сумок з шоколадними цукерками, печивом та карамельками і передали їх дошкільнятам.

                  

Австралія: Руки допомоги мормонів отримують громадську нагороду

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Госфорді, Австралія, за свою роботу з прибирання сміття та допомогу в реабілітації місцевого довкілля в Шеллі Біч удостоїлись нагороди.

             

Волонтери Церкви Госфордського колу були відповідальними за прибирання пляжу. 

           

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.