Участь-Церкви-у-боротьбі-з-пандемією-COVID-19-по-всьому-світу-02.jpeg
Новини

Святі останніх днів беруть участь у наданні допомоги для боротьби з пандемією COVID-19 по всьому світу

Церква бере участь у проєктах у 57 країнах

Перше Президентство Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосило про започаткування постійної всесвітньої програми з подолання пандемії COVID-19. Серед багатьох проєктів, які виконуються вже зараз, є проєкти з виготовлення медичних масок та іншого захисного спорядження, які дуже потрібні медичним працівникам “на передовій”. Для цього залучені церковні ресурси і волонтери, які надають свою допомогу.

“Ми знаємо, що Бог почує наші молитви і відповість на них. Нас було навчено “завзято займатися” полегшенням страждань і турботою про нужденних (див. Учення і Завіти 58:27)”, — сказало Перше Президентство у листі, оприлюдненому у вівторок, 14 квітня 2020 р.

“На сьогодні ми схвалили понад 110 проєктів для допомоги у боротьбі з COVID-19 у 57 країнах. Більшість з них виконуються спільно з надійними партнерами з гуманітарних організацій, з міністерств охорони здоров’я та лікарень, що дозволяє нам використовувати наші ресурси — зокрема їжу, предмети гігієни, засоби особистого захисту, медичне обладнання, кошти та інші речі — там, де вони можуть бути найпотрібнішими”, — додали вони.

Наприклад, церковні фабрики з пошиття одягу “Beehive Clothing” у Бразилії, Мексиці, Парагваї, Філіппінах і в Юті тимчасово замість виробництва одягу релігійного призначення виготовлятимуть маски та халати, які дуже потрібні медикам.

“Ми намагаємося співпрацювати з урядами і громадськими провідниками, щоб виявити їхні потреби і діяти відповідно до цього, — сказала сестра Шерон Юбенк, президент Благодійної організації святих останніх днів і член генерального президентства Товариства допомоги. — Ми мобілізували Товариство допомоги і їхні сім’ї, щоб вони допомогли у виконанні деяких з цих проєктів”.

“Благодійній організації святих останніх днів дуже пощастило, бо у нас, незалежно від того, чи є пандемія, чи ні, налагоджено партнерство, — додає сестра Юбенк. — У нас вже протягом тривалого часу налагоджено надійні стосунки. Тому, коли спалахнула пандемія, нам не потрібно було починати все з нуля. Ми точно знаємо, як допомагати одне одному”.

У штаті Юта жінки з Товариства допомоги залучають членів Церкви до участі у партнерстві між Благодійною організацією святих останніх днів, медичною організацією “Intermountain Healthcare” та медичними закладами Університету Юти, щоб допомогти пошити 5 мільйонів медичних масок, які будуть передані медичним працівникам.

“Ми закликаємо членів Церкви брати участь у цих та інших проєктах з надання допомоги у своїх регіонах і територіальних громадах, коли для цього з’являються можливості, відповідно до настанов місцевих органів влади і якщо дозволяють особисті обставини”, — сказано у листі Першого Президентства.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.